Aslandan kaçan bufalolar insanlara yem oldu. Botswana'da aslanlardan kaçan bufalo sürüsü kendilerini Chobe Nehri'nin sularına bıraktı. Karanlık nedeniyle suyun derinliğini fark edemeyen yüzlerce bufalo birbiri ardında boğuldu. Ertesi gün Chobe Nehri yüzeyinin ölü bufalolarla kaplı olduğunu gören yerel halk, bufalolardan bazılarını evlerine götürerek yedi.

BBC'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 400 kadar bufalo aslanlardan kaçarken Chobe Nehri'ne girdi. Burada suyun derin olması nedeniyle panik yaşayan hayvanların birbirini ezerek öldüğü düşünülüyor.

bufalo

ÇEVREDE PEK ÇOK ASLAN BULUNUYOR

BBC'ye açıklamalarda bulunan bir diğer isim olan yerel sakinlerden Micheletti, salı gecesi çok sayıda aslan kükremesi duyduğunu, çarşamba günü nehrin kenarına indiğinde ise, yüzlerce ölü bufaloyla karşılaştığını söyledi. Micheletti aynı zamanda, salı gecesinin bulutlu geçtiğini, ay ışığının engellenmesi sonucunda bufaloların çevrelerini görememiş olduklarından şüphelendiğini söyledi.

Botswana Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, büyük çaplı bu gibi boğulmaların alışılmadık bir durum olmadığını söyledi. Ancak Micheletti'ye göre, daha önce bu kadar çok sayıda bir boğulma olayı yaşanmadı. Daha önce bülünen en büyük çaplı boğulmanın sayısı 50.

YETKİLİLER İZİN VERDİ

Bufaloların çoğu, bölgede yaşayan insanlar tarafından yenmek üzere götürüldü. Micheletti, yetkililerin de bufaloların insanlar tarafından yenmesine izin verildiğini söyledi.