Dün akşam saatlerinden itibaren özellikle İstanbul'daki ısı düşüşü ve yağış artık son bahar geldi dedirtti. Uzmanlar özellikle ilk bahar ve son bahara geçiş sırasında daha çok hastalıkların ortaya çıktığını, alerjik bünyeli ve astım hastalığı bulunan kişilerin bu dönemlerde ilaçlarını düzenli olarak kullanmalarının önemli olduğunu belirtiyor. Bu süreçte hastaların kendilerini iyi hissederek ilaçlarını kestiklerini ancak daha büyük sağlık problemleriyle karşılaştığını vurgulayan uzmanlar, alerjenlerin solunum yoluyla, ağızla, deri veya mukozadan temas ve enjeksiyon yoluyla vücuda girdiğini hatırlatıyor. Alerjik reaksiyon türlerinin çok fazla olduğunu bunun vücudun farklı bölümlerinde ortaya çıkabileceğini ifade eden uzmanlar, deride ürtiker, gözlerde kızarıklık, burunda kaşıntı, akıntı, solunum zorluğu ve öksürüğün gözlemlenebileceğini savunuyor.

Genellikle mevsimsel alerjilerin üst solunum yollarıyla başlayıp alt solunum yollarına doğru ilerlediğini ve astım ataklarına sebebiyet verdiğini dile getiren uzmanlar, mevsimsel alerjilerin yaklaşık yüzde 30'unun astıma dönüşmesinin alerjinin erken tanısıyla engellenebileceğini hatırlatıyor.

Alerjiyi tetikleyen etkenlerin arasında ağaç poleni, ev tozu, evcil hayvan tüyü ve hamam böceklerinin bulunduğunu işaret eden uzmanlar, en temel atılması gereken adımın alerjenden uzak durmak olduğunu kaydediyor.

Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak Bayram ikramiyeleri, 2-5 Nisan'da hesaplara yatırılacak

Hayatımızın büyük bir yerini kaplayan tozlardan uzak durabilmek adına, yatak odasında tüm toz toplayıcı eşyaların uzaklaştırılması, halıların, kitapların, dekoratif eşyaların bulundurulmaması gerektiğini ifade eden uzmanlar, çarşaf, nevresim, ve yastık kılıflarının haftada bir kez 60 derecede yıkanması gerektiğini hatırlatıyor.