Atilla Taş Neden Tutuklandı?

Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün medya yapılanmasına yönelik olarak yapılan soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütü üyeliği" "anayasal düzeni ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından dolayı tutuklu yargılanan ünlü sanatçı ve sosyal medya fenomeni Atilla Taş tahliye edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetö Terör Örgütünün medya yapılanmasına yönelik olarak başlatılan soruşturmada aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhanoğlu'nun da bulunduğu 26 kişi İstanbul da tutuklanmıştı.

Ünlü pop şarkıcısının tutuklanma sebebinin örgüte ait olan ve 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatılan Meydan Gazetesi ve Haberdar isimli internet sitesinde köşe yazarlığı yapması, Fettullahçı terör örgütünün kriptolu haberleşme aracı olan bylock kullanan dört kişi ile telefon görüşmesi yaptığı, Fuat Avni hesabını takip edip, ilgili paylaşımları kendi sosyal medya hesaplarında paylaştığı, Fettullahçı terör örgütünün üst düzey hiyerarşisinde yer alan Ekrem Dumanlı, Erdal Şen ve Said Sefa ile telefon görüşmeleri yaptığı ve yaptığı paylaşımlarla sosyal medya ve kamuoyunda örgüte sempatizan kazandırmak için algı oluşturduğu iddiaları olduğu açıklanmıştı.

Atilla Taş Ne Kadar Tutuklu Kaldı?

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi önce sanık Atilla Taş hakkın da tahliye kararı vermiş, daha sonra savcı tahliye kararına itiraz etmiş ve Atilla Taş cezaevinden çıkmadan tekrar tutuklanmıştı. Atilla Taş tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinde sosyal medya aracılığı ile tanışıp aşk yaşamaya başladığı Meltem Güler ile evlenmişti. On dört ay tutuklu kaldıktan sonra mahkeme tarafından serbest kalan Atilla Taş tahliye olurken cezaevi çıkışında gazetecilerle kısa bir röportaj gerçekleştirdi.

Moralinin yerinde olduğu gözlemlenen Atilla Taş'ı karşılayanlar arasında CHP milletvekili Ali Şeker, karısı Meltem Güler sevenleri ve akrabaları da vardı. Atilla TAŞ'ın yargılandığı dava 4 Aralık'a ertelendi.