Uzmanlara göre yetişkin bir bireyin günde 7-8 saat civarında uyuması gerekiyor. 7-8 saatten az uyumakta, çok uyumakta doğru değil. Uykunun ideal süresi 7-8 saat olmalı.

Yetişkin bireyler bazen çeşitli sebeplerden dolayı günde 7 saatin altına uyuyabiliyor. Ve bu yetersiz uykudan sonra işe gidip bütün gün çalışmak zorunda kalıyor. Yeterli uyku alınmadan işe gidildiği zaman, her zaman kolaylıkla yaptığınız işiniz bile size oldukça zor ve stresli gelebiliyor.

Bundan kurtulmanın, verimli bir iş günü geçirmenin bazı püf noktaları var. Bunları sizler için derledik.

-Uykunuzun alamadan işe gitmeniz gerektiği zaman, o gün iş yerinde her zamankinden daha hareketli olun. Evet kulağa saçma gelebilir, uykusuzken nasıl daha hareketli olabilirim diyebilirsiniz ama hareket etmeniz enerji toplamanızı sağlar ve uykunuzun açılmasını sağlar. İmkanınız var ise gün içerisinde egzersiz yapın, imkanınız yok ise öğlen paydosunda tempolu bir yürüyüş gerçekleştirin.

Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı

-O gün için işlerinizi önem sırasına göre sıralayın. Önemli ve titizlik isteyen işleri sabah saatlerinde yapın, daha önemsiz ve titiz olmayan işleri için öğleden sonraya bırakın. Çünkü sabah saatlerinde daha dinç olacaksınız, önemli ve titizlik gerektiren işleri sabah dinçken yapmanız hata payınızı düşürecektir. Öğleden sonra vücudunuz güçsüzleşecek ve performansınız düşeceği için önemsiz işleri öğleden sonra yapmanız faydanıza olacaktır.