Petrol fiyatlarında ve dövizde yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyor. Ve dünyanın en pahalı benzinini kullanan Ülkeler sıralamasında en üst sıralardayız. Çünkü ülkemizde akaryakıta ödediğimiz paranın 2 katı kadar da vergi ödüyoruz.

Dolayısıyla akaryakıttaki bu pahalılık vatandaşın canına tak etmiş durumda. Vatandaş az yakıt harcayarak, çok yol yapmanın çözümünü arıyor. Biz de haberimizde bu konuyu ele aldık.

Zenginliğe Giden Yol, Para Kazanmanın ve Birikimin Yolları Zenginliğe Giden Yol, Para Kazanmanın ve Birikimin Yolları

-Aracınızı yüksek devirde kullanmayın, Aracı yüksek devirde kullanmak daha fazla akaryakıt harcamanıza neden olur. Aracı yüksek devirde kullanmamanın yanı sıra hızlı da kullanmamalısınız.

-Ani kalkışlardan ve ani frenlerde uzak durun. Araç en çok kalkış yaptığı sırada yakıt harcar.

-Yokuş aşağı giderken bir çok kişi aracın vitesinin boşa alır. Oysaki bu daha fazla yakıt harcamanızı sağlar. Yokuş aşağı giderken, gaza basmayın, vitesi de boşa atmayın. Gittiğiniz hızın olması gereken vitesi neyse aracı o vitese getirin ve gaza basmadan sürmeye devam edin.

-Aracınızın üstünde, bagajında ya da her hangi bir yerinde fazladan koyulmuş bir eşya var ise o eşyaları boşaltın. Aracınızdaki fazla ağırlıklardan kurtulun. Çünkü ne kadar ağırlık olursa o kadar çok yakıt harcarsınız.

-Aracınızın hava filtresini sık sık değiştirin. Hava filtresi tıkalı olan araçlar daha çok yakıt harcar.

-Aracınızın lastiklerini sık sık kontrol edin. Lastiklerinizde hava basınç seviyesini aracınızın fabrika ayarlarına göre ayarlayın.