Türkiye Seyahat Acentalarının bir süre ertelenerek sancılı bir seçim süreci sonrasında ezici bir çoğunlukla başkanlığa seçilen Firuz Bağlıkaya DSC_6221mazbatasını törenle aldı.

DSC_6245-600x330

HEPİMİZ TÜRSAB'IN NEFERLERİYİZ

Mazbatasını 23. Genel Kurul Divan Başkanı olan Talha Çamaş'ın elinden alan Bağlıkaya, 'Seçim, bitti. Esas görevimiz şimdi başlıyor. Bugün itibariyle mazbatamızı aldık. Seçim sürecinde yaşadığımız her şey geride kaldı.Bundan sonra hiçbir şekilde Eminci, Başarancı, Firuzcu, Hasancı diye bir durumumuz yok. Gördüğünüz gibi rozetlerimizi de değiştirdik. Artık hepimiz TÜRSAB'ın neferiyiz' diye konuştu.

TEMELLERİNDEN YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ

Tören sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ilk değişim hamlesinin nereden başlatılacağına ilişkin sorulara karşılık şunları söyledi: 'İlk olarak şirketlerle TÜRSAB'ın bağını keseceğiz. Burası bir ticarethane değil. Bununla birlikte birliğin finansal sıkıntılarını çözmemiz lazım. İztügümüz, yönetmeliğimizin hiçbiri yok. Birlik neredeyse yasa değişiklikleri sebebiyle iç tüzük yapamamış. TÜRSAB'ta bu konuda çok ciddi değişiklikler yaparak yapıyı yeniden temelinden kuracağız'.