Milliyetçi Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli, seçimlere 20 gün kala cezaevlerindeki mahkumlar için af talebini bir kez daha yineledi. Af konusunun sosyal ve toplumsal bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan MHP lideri, hükümete aftan vazgeçmemiş mümkün değildir mesajı gönderdi.

Geçtiğimiz haftalarda ilk kez af talebini yüksek sesle dillendiren Devlet Bahçeli, hükümetten destek görememişti. Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından gündemimizde yok denilerek desteklenmeyen af talebi bugün bir kez daha dile getirildi.

BAHÇELİ'NİN AF ISRARI MİLLET İTTİFAKI'NI ZORLAR MI?

Bugün genel yayın yönetmenlerini ağırlayan Devlet Bahçeli, af talebini bu kez daha kesin ifadelerle dile getirdi "Af çıkarılmasıyla ilgili kararlılığımız sürüyor. Duruşumuzdan geri adım atmamız düşünülemez.Başbakan ile görüşmemizde aftan vazgeçtiğimize dair ima olmadı. Af konusu sosyal ve toplumsal ihtiyaç, af çıkarılmalıdır." diye konuştu. Bahçeli, 'hükümetin güdemimizde yok' sözlerine, "Affı gündeme almak zor değil" dedi. Bahçeli seçim beyannamesine de affı aldıklarını hatırlattı.

Devlet Bahçeli'nin organize suç örgütü kurmak ve yönetmek suçlarındna hüküm giyen Alaattin Çakıcı'yı ziyaretinin ardından af talebinde ısrarcı olması Çakıcı için af çıkarılacak yorumlarına neden oldu.

Bahçeli'nin af çağrısına hükümetten 'Gündemimizde yok' yanıtı gelmişti.