Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken 8 katlı bina konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kurum, çöken binanın deniz kumundan yapıldığını belirterek beton kalitesinin de oldukça düşük olduğunu yineledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanındaki bakanlar ile birlikte Kartal'da çöken 8 katlı binayı yerinde inceleme fırsatı buldu. Oluşturulan kriz merkezine de kontroller için giden Kurum, bina hakkında geniş bilgiler verdi.

Yeniden Gözden Geçireceğiz

Çöken binada 14 konut ile beraber 3 tane de iş yeri bulunduğuna dikkati çeken Kurum, "Bu adada imar planına göre yapılan bir anlaşma var. Ancak yerleştirilen konutlar bu imar planının dışında yer alıyor." dedi. Bölgede bulunan 10 bina konusuna da değinen Kurum, güvenlik gerekçesi ile buraları da boşalttıklarını ve vatandaşları bu süreç zarfı içerisinde mağdur etmemek adına işlemlerin koordineli olarak yürütüldüğünü ifade etti.

Kurum, "Çöken binada kullanılan beton numunelerinden örnekler aldık. Şu anda binada ne yapacağımıza kısa bir zaman içerisinde karar vereceğiz. Neler olacağını ve ne gibi önlemler alacağımıza karar vereceğiz." ifadelerini kullandı.