Özellikle soğuk algınlığı, grip, solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadele de uzmanlar ebeveynlere büyük rol düştüğünü kaydediyor. Bu dönemlerde bağışıklığı güçlendirebilmek adına vitamin, mineral, aminoasit ve içerdiği enzimlerle mucizevi etkisi bulunan balın, çocukların beslenme programına mutlaka konulması gerektiğini hatırlatan uzmanlar, hastalıklardan korunmak adına vazgeçilmez haline gelmesi gerektiğinin altını çiziyor.

İyi ve etkin bir eğitim hayatı için çocukların sağlıklı olması gerektiği üzerinde duran uzmanlar, mevsim geçişlerinde pek çok kişiyle temas nedeniyle çok fazla hastalığın bizleri etki altına aldığını hatırlatıyor. Okulların açılmasının ardından günün büyük bir bölümünü ailelerinden uzakta okulda geçiren çocukların, yakın temas nedeniyle bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan uzmanlar, teneffüslerde koşuşturan öğrencilerin, havasız sınıf ortamı nedeniyle hastalıkların arttığını vurguluyor.

Çocukların bağışıklık sisteminin yetişkinlere göre daha zayıf olduğunu hatırlatan uzmanlar, içerdiği vitamin, mineral, enzim, aminoasit ve probiyotiklerle bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücuda virüslerin girmesini engelleyen ham balın, çocuklara her sabah 1 tatlı kaşığı yedirilmesi tavsiye ediliyor.

Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri Moskova'daki Kanlı Saldırıda DEAŞ'ın İzleri

Uzmanlar hastalanmamak adına bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ve bu nedenle de anti bakteriyel özelliği nedeniyle sık sık bal tüketmek gerektiğini vurguluyor. Ayrıca ham bal, göğsü yumuşatır, üst solunum yolu enfeksiyonlarında hızlı bir iyileşme sağlıyor.