Vücudumuzu mikroplardan koruyan, iltihapların iyileşmesini ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan balkabağının, kalp sağlığını koruyucu etkisi de olduğunu hatırlatan uzmanlar, tansiyonun düzenlenmesinde etkili olan bu mucizevi besinin sofralarımızdan eksik etmememizi tavsiye ediyor.

Ayrıca balkabağının kandaki glikoz seviyesini azaltmaya yardımcıdır ve ayrıca kandaki insülin miktarının azalabilmesi için de zemin hazırladığını ve diyabet riskini azalttığını da hatırlatmakta fayda var.

Balkabağı dışında Sakız Kabağının da yüksek oranda C vitamininin yanı sıra A, B6, B1, B2, B3, B5 ve K vitamini içerdiğini paylaşan uzmanlar, mineral olarak bakır, manganez, magnezyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, sodyum, demir ve çinko içerdiğini üzerinde duruyor.

Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor

Sakız kabağının besleyici, düşük kalorili, yüksek oranda su içeren ve kolay sindirilebilen hafif bir sebzedir. Lifli yapısı ile bağırsak tembelliğine ve kabızlığa karşı da etkili olduğunu vurgulayan uzmanlar, bağırsak problemleriyle mücadele ve mide rahatlatıcı olarak da bu besini öneriyor.

Ayrıca idrar söktürücü ve ödem giderici olarak da etkisi bulunan antienflamatuar özelliğinin yanında ve diyabete karşı koruyucu etkisi de olan bu özel besinin potasyum içeriği ile yüksek tansiyon hastalarına da öneriliyor.