Geçtiğimiz haftalarda Katalonya, İspanya'dan ayrılmak için yaptığı özerklik referandumu dünya gündemini uzun süre meşgul etmişti.

Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması halinde La Liga Liginin önde gelen takımları olan Barcelona ve Espanyol'un La Liga Liginde oynamasının mümkün olmadığı ispanya Futbol Federasyonu tarafından açıklanmıştı.

Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona ve Espanyol takımları yeni kurulacak olan Katalan Liginde oynayacakları iddia edilmişti.

Barcelona takımı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Üyelerimizin bilmesini isterim ki La Liga'da oynamaya devam etmek istiyoruz. Barcelona'ya ve üyelerimizin farklı görüşlerine saygı duyulmasını istiyoruz. Biz siyasi sebeplerden dolayı manipüle edilecek bir araç değiliz." Demişti.

Konuyla ilgili bir açıklama da İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Javier Tebas'dan geldi. Javier Tebas; 'Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi halinde Barcelona'nın aralarında bulunduğu Katalan kulüplerin ligden çıkarılacağını' belirtti.

Şuan için Katalonya'nın özerkliğini ilan edip etmeyeceği belli değil. O yüzden Barcelona ve Espanyol takımlarının da hangi ligde oynayacağı da henüz netleşemiyor. Barcelona La Liga Liginde kalmak isterken, ispanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı Barcelona'nın La Liga Liginden çıkarılmasını istiyor.

Barcelona ve Espanyol takımının hangi Ligde oynamaya devam edeceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.