İspanya'da önemli bir referandum oylaması yapılacak. Ekim ayında yapılması planlanan referandumda Katalanların bağımsızlık alıp almaması oylanacak.

Günlerdir İspanya Futbol camiasını meşgul eden konulardan birisi, eğer ki Katalanlar bağımsızlığını ilan ederse Barcelona ve Espanyol takımlarının durumunun ne olacağıydı.

Barcelona ve Espanyol takımları İspanya'nın Katalan ekiplerinden. Katalanlar bağımsızlığını ilan ederse Barcelona ve Espanyol takımlarının akibetinin ne olacağı merak konusuydu.

Konuyla ilgili en yetkili merciden açıklama geldi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan La Liga Başkanı Javier Tebas, "Katalunya 1 Ekim'deki referandum sonucunda bağımsızlığını ilan ederse Barcelona, La Liga'da oynayamaz" diyerek, kafalardaki soru işaretlerine son noktayı koymuş oldu.

PEKİ BARCELONA VE ESPANYOL HANGİ LİGDE OYNAYACAK?

Ec Chiringuito TV konuyla ilgili bir anket yaparak "Barcelona hangi ligde oynamalı?" sorusunu sordu.

Yapılan bu anketi şıkları ise Katalan Ligi, La Liga, Fransa Ligi oldu. Ankete katılanların %51'i Katalan liginde oynasın yönünde oy kullandı.

Katalan kendi ligini oluşturması durumunda bu ligin en önemli iki takımı şüphesiz ki Barcelona ve Espanyol olarak. Bu iki takımın dışında Katalan liginde 18 takımın daha yer alması bekleniyor.

Bu takımlar:

1- Barcelona
2- Espanyol
3- Cerdanyola
4- Hospitalet
5- Manlleu

6- Cornellá
7- Gimnástic
8- Terrasa
9- Lleida Esportiu
10- Olot
11- Reus
12- Sant Andreu
13- Badalona
14- Sabadell
15- Figueres
16- Llagostera
17- Palamos
18- Girona
19- Peralada
20- Vilafrancia

Katalunya'nın kendi ligini oluşturması durumunda otomatik olarak Katalunya Milli Takımı'nın da yaratılması durumu söz konusu oluyor. Eğer ki Katalunya Milli Takımı oluşturulursa muhtemelen 11'in şöyle olması bekleniyor:

Jordi Masip
Aleix Vidal
Gerard Pique
Marc Bartra
Jordi Alba
Bosquets
Xavi
Sergi Roberto
Deulofeu
Fabregas
Jonathan Soriano