Başakşehir spor kulübü satış haberleri Türk spor medyasında büyün yankı uyandırdı ve Başakşehir spor kulübünü satın almak isteyen kişinin kim olduğu merak edildi.

Konu ile ilgili yapılan araştırma ve açıklamalar neticesinde Başakşehir spor kulübünü almak isteyen grubun Beın sports olduğu öğrenildi.

Beın sports grubu kimdir?

Türkiye süperi liginin, Brezilya ve Fransa 1. liglerinin de yayın haklarını elinde bulunduran dünyanın en büyük spor medyası gruplarından biridir.

Türkiye de ünlü medya grubu Digitürk'ü satın alarak adını duyuran Beın Sports Başakşehir spor kulübünü de satın almak istiyor. Beın Sports grubunun Katar'lı patronunun Başakşehir spor kulübü ile yakından ilgilendiği ve Türkiye süper ligindeki başarılarının dikkatini çektiği bilinmektedir. Bu yüzden Katar' lı iş adamı bir an önce Başakşehir spor kulübünü satın almak istiyor.

Başakşehir spor kulübü as başkanı olan Mustafa Saral böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını ve kulübün satılmayacağını, bu konu hakkında da Beın Sports ile herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi.

Beın Sports grubunun Katarlı patronu Fransa ve Türkiye liglerini yakından takip ediyor. Fransa liginde mücadele eden Fransa'nın köklü kulübü PSG takımını satın alan Katarlı iş adamı bu kez rotasını yakından takip ettiği Türkiye süper ligine çevirdi ve gözünü Başakşehir spor kulübüne dikti.

Türkiye'de daha önce hiç bir kulüp yabancı bir gruba satılmadı.

Eğer Katarlı iş adamı Başakşehir spor kulübün satın alırsa, Türk futbol tarihinde ilk defa bir futbol takımı yabancı bir gruba satılmış olacak.