Bu sene Kurban Bayramı öncesinde emekliye hem ikramiye hem de zam müjdesi geldi. Bayram öncesinde verilecek karar sonrasında emekli maaşının ne kadar olacağı merak ediliyor.

Her sene bayram öncesinde gündeme gelen emekli maaşları Kurban bayramı öncesinde de yeniden gündem oldu. Bu yıl oldukça heyecan yaratacak bayram ikramiyeleri toplu sözleşme görüşmelerinden sonra belli olacak.

Toplu sözleşme görüşmelerinden sonra memur ve memur emeklilerinin sosyal haklarında da bazı değişikliklere gidilecek. Ayrıca gündemi meşgul eden bayram ikramiyeleri de masaya yatırılmış olacak. 5.1 milyon memur ve emeklinin beklediği müjde yarın gelecek. Toplu sözleşme görüşmelerinden sonra Kurban bayramı öncesinde memur ve emeklilerin bayram ikramiyelerine de kavuşması bekleniyor.

Memur-Sen tarafından bayram ikramiyesi için talep edilen ücretin bin 950 lira olduğu açıklandı. Bu rakamların karara bağlanması durumunda ise memur ve emekliler için oldukça rahat bir döneme girilmiş olacak. Bekir Bozdağ'ın son açıklamasında ise maaşların Kurban Bayramı'ndan önce ödenmesi kesin olarak karara bağlanmıştı. Başbakan Binali Yıldırım'da yaptığı son dakika açıklamasında memurlara yapılacak olan zammın bayram öncesinde ikramiyeler ile birlikte ödeceğini resmen ifade etmiş oldu.