Siyaset, bugün İzmir'de yaşanan protesto olayını konuştu. İZBAN Selçuk hattının açılış töreninde konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bazı vatandaşlar tarafından protesto edilince, kürsüyü terk etti. Başbakan Yıldırım'ın öncesinde konuşacak olan Kocaoğlu, protestolara sinirlenerek töreni terk ederken, Kocaoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Başbakan Yıldırım, Kocaoğlu'na tepki gösterdi.

Aziz Kocaoğlu'nun "Ayıptır ayıp" sözleriyle töreni terk etmesinin ardından mikrofonu alan Yıldırım, "Birden şekeri çıktı vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun. Celallense de sayın Kocaoğlu'na da teşekkür ediyorum." diyerek olayı tatlıya bağlamaya çalıştı.

CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı CHP'li Belediye Başkanı Türk Milletini Hedef Aldı

KOCAOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Protestoyla ısınan havayı Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması yumuşatırken, Başbakan şu ifadeleri kullandı:

Hiç kimsenin yaptığı işi millete lütuf gibi görmeye hakkı yoktur. 2004'de 'Burayı yapalım' dedim başkana. Sen istasyonları yap, gerisini biz yapalım dedim. Bu projenin toplam maliyetini yüzde 70'i de TCDD bütçesiyle yapıldı. Ama ortaklık yüzde 50, 50. Biz hiç bu detaylara bakmayız. Kim yaparsa yapsın taş üstüne taş koyanın başımız üstünde yeri var. Celallense de sayın Kocaoğlu'na da teşekkür ediyorum. Bu olayı hiç yaşanmamış sayın, yok sayın keyfinize bakın.