Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de ettiği yeminin ardından Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi resmen başlamış oldu. Yeni kabinede yer alan isimlerden Mustafa Oktay, başkan yardımcısı görevine getirildi. Mustafa Oktay'ın kim olduğu şu saatlerde internette en çok merak edilen konu. Mustafa Oktay kimdir kaç yaşında nerelidir?

Yeni kabine gibi Cumhurbaşkanı Yardımcıları da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak adı geçenlerden biri de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı iken Başbakanlık Müsteşarlığına atanan Fuat Oktay. Peki Mustafa Oktay kimdir, nereli ve kaç yaşında. Mustafa Oktay'ın özgeçmişini karar.com olarak derledik.

MUSTAFA OKTAY KİDİR, ASLEN NERELİ?

Mustafa Oktay Başbakanlık Müsteşarlığına, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı yaparken 2016 yılında Başbakanlık Müsteşarı olarak atandı. Oktay, DTÖ nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olan Kemal Madenoğlu'nun yürüttüğü, Başbakanlık Müsteşarlığı görevine getirildi.

MUSTAFA OKTAYIN HAYATI
1964 yılında Yozgat-Çekerek'de doğdu. 1985 yılında, Çukurova Üniversitesi, İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1990 yılında, ABD'de otomotiv sektörünün merkezi olan Detroit'teki Wayne State Üniversitesi'nde İmalat Mühendisliği alanında yüksek lisans ve İşletme alanında MBA programlarını tamamladı.

Aynı üniversitede Endüstri Mühendisliği alanında doktora derecesini alarak, Havacılık ve otomotiv endüstrisi alanlarında uzmanlaştı. ABD'de kaldığı süre boyunca, çeşitli şirketlerde Süreç Yönetimi Danışmanlığı ve Proje Liderliği yaptı; Ford, General Motors ve Chrysler gibi firmalarda otomotiv endüstrisi üzerine çalışmalarda bulundu. Bu şirketlerde ürün geliştirme ve yalın üretim projelerini yürüttü.

Hem kamu hem de özel olmak üzere birçok şirkete danışmanlık hizmetlerinde bulundu. Ayrıca KOSGEB'in de içinde bulunduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere de danışmanlık hizmeti sağladı. Bu şirketlerin bazılarında Genel Müdür, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Ömer Çelik'ten Netanyahu Yönetimine Karşı Keskin Eleştiri Ömer Çelik'ten Netanyahu Yönetimine Karşı Keskin Eleştiri

2000'li yılların başında Türkiye'de yaşanan ekonomik krizde işletmeler bazında kriz yönetimi alanında uzmanlaşmasının yanı sıra, Beykent Üniversitesi'nde Dekan Yardımcılığı ve İşletme Bölüm Başkanlığı da yaptı. THY A.Ş.'de Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. 2008-2012 yıl içerisinde THY Teknik A.Ş. bünyesinde bakım-onarım, tasarım ve imalat alanlarında 5 ayrı ortak girişim projesini hayata geçirdi.

Ayrıca Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nda; Türk-İngiliz, Türk-Alman ve Türk-İspanyol İş Konseyleri Yürütme Kurulu üyeliklerinde bulundu.

Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Türkiye yeni kabine ve yeni sistemi yürütecek isimlere kilitlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak adı geçen isimlerden biri de Mustafa Oktay! Peki Mustafa Oktay Kimdir, kaç yaşında nereli? AFAD Başkanlığı'ndan Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanan Mustafa Oktay'la ilgili tüm detaylar haberimizde.

Türkiye yeni kabine ve yeni sistemi yürütecek isimlere kilitlendi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak adı geçen isimlerden biri de Mustafa Oktay! Peki Mustafa Oktay Kimdir, kaç yaşında nereli? AFAD Başkanlığı'ndan Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanan Mustafa Oktay'la ilgili tüm detaylar haberimizde.