Söz konusu işlemlerin ciltte hızlı lekelenme, kırışıklık ve akne gibi problemlere sebebiyet vereceğini belirten uzmanlar, tatil öncesi cildi hazırlama ismiyle gerçekleştirilen peeling veya lazer işlemlerinin önemli sıkıntılara yol açabileceğinin üzerinde duruyor.

EN DOĞRU BAKIM NEM BAKIMI

Bu işlemlerin güneşin etkisiyle birlikte kalıcı hasarlara sebebiyet verebileceğini belirten uzmanlar, leke, kırışıklık ve akne problemi olanların daha da dikkatli olması gerektiğini savunuyor. Yazlık yerlere kaçış için bayramın fırsat bilineceğini kaydeden uzmanlar, cildinizi güneşe hazırlamak için en doğru tercihin nem bakımları olduğunu işaret ediyor.

TATİL ÖNCESİ PEELİNG VE LAZER YAPTIRMAYIN

Güneş ve denizle buluşmadan önce yaptırılacak soyucu veya lazerli işlemlerin sağlığı olumsuz yönde etkilediğini ve bu işlemlerin bilinçsizce her yere yaptırılmaması gerektiğinin altını çizen uzmanlar, tatil öncesi peeling ve lazer işlemi önerenlere itibar edilmemesi gerektiğini paylaşıyor.

GÜNEŞ VE TUZLU SU CİLTTE KURULUK YARATIYOR

Bu işlemler sonrası güneşe çıkıldığında geri dönüşü mümkün olmayan lekelere, kırışıklıklara ve aknelere yol açacağınızı vurgulayan uzmanlar, fazla güneş, tuzlu su birleşiminin ciltte kuruluk ve matlık yaratacağını hatırlatıyor. Tatil öncesinde en iyi adımın nem maskeleri ve oksjiyen bakımı olduğunu hatırlatan uzmanlar,tatil boyunca su tüketimine de özen göstermeniz gerektiğini belirtiyor.

Çocuk Gelişimine Destek Olan Oyuncaklar Nelerdir ? Çocuk Gelişimine Destek Olan Oyuncaklar Nelerdir ?

Güneşin olumsuz etkilerini cildimizi nemlendirerek yani su içerek yok edebileceğimizi paylaşan uzmanlar, cildinde akne bulunanların deniz ve güneşin bunu kurutacağına inandığını ancak bunun şehir efsanesi olduğunu vurguluyor. Aksine güneş ve tuzlu suyun ciltte kuruluğa ve ince mimik çizgilerine sebebiyet verdiğini hatırlatmakta fayda var.