Ülkemizde bayramların aşırı şekerli, çikolatalı gıdaların tüketimi anlamına geldiğinin altını çizen uzmanlar, bunun ağız ve diş sağlığımız başta olmak üzere vücudumuza büyük sıkıntı verdiğini hatırlatıyor. Bayramda tüketilen fazla şeker ve çikolatanın mide ve bağırsak şikayetlerini de tetiklediğini ifade eden uzmanlar, ebeveynlerin çocukları için tatlı tercihlerini kendileri yapmaları gerektiği üzerinde duruyor.

Bayramda özellikle sütlü tatlılara yönelmek gerektiğini vurgulayan uzmanlar, yeterli miktarda sıvı tüketilmesinin de önemli bir başlık olduğunu paylaşıyor.

Geleneklerimizde büyüklerin bayramlarda çocuklara şeker, çikolata ikram edip ısrarcı davranması gibi bir durum bulunduğunu belirten uzmanlar, bu ısrarların ebeveynleri de zor durumda bırakabileceğini dile getiriyor.

Çocukların şeker tüketimi sonrasında mutlaka dişlerini fırçalaması gerektiğini bu şekilde ağızlarındaki bakterilerden kurtulabileceklerini ve çürümenin önüne geçeceklerini dile getirmekte de fayda var.

Fantastik Edebiyatta Feminizm ve Cinsiyet, Güçlü Kadın Karakterlerin Yükselişi Fantastik Edebiyatta Feminizm ve Cinsiyet, Güçlü Kadın Karakterlerin Yükselişi

Aşırı tatlı ve şekerli yiyecek tüketmenin kabızlık sorunlarını da tetikleyeceğini savunan uzmanlar, çocukların her zaman olduğu gibi bayramda da sebze ve meyve tüketimi konusunda şevk edilmesini öneriyor.

Yalnızca bayramda değil her zaman çocukların şeker, çikolata ve bisküvi tarzı gıdaları çok fazla tüketmemesi gerektiğini açıklayan uzmanlar, şekerli gıdaların tokluk yaratarak besleyici gıdaları almasına engel olacağını hatırlatıyor.

Yağlı dokuyu arttıran şekerli gıdaların, kandaki kolesterol düzeyini de bozduğunu ve kalp hastalıkları riskini arttırdığını belirten uzmanlar, şekerli meşrubatların da hayattan çıkartılması gerektiğini kaydediyor.