30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramının birleşmesi ile 10 günlük resmi tatil ilan edilmişti. 10 günlük tatili kimisi köyüne giderek, kimisi tatile giderek değerlendirdi.

Dolayısı ile milyonlarca kişi farklı şehirlere yolculuk etmiş oldu. Tabi bu yolculuğun maalesef acı bir bilançosu var…

Moskova'da Dehşet Verici Saldırı Moskova'da Dehşet Verici Saldırı

Bayram öncesi yola çıkacaklara kazalara karşı uyarılar yapılarak, trafik kurallarına uyulması gerektiğinin altını çizen yetkililerin tüm çabalarına rağmen yine bir çok kazada yüzlerce kişi öldü, binlerce kişi yaralandı.

İçişleri bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 10 günlük tatilin kaza bilançosunu açıkladı.

İçişlerinin verilerine göre 10 günlük tatil boyunca meydana gelen kazalarda 122 vatandaşımız hayatını kaybetmiş.

İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada; "10 günlük bayram tatili süresince meydana gelen kazalarda 122 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Son 9 yılda, 9 gün bayram tatili olan 5 yılın Kurban Bayramı kazaları dikkate alındığında, 2017 yılı bayram tatili süresinde araç yoğunluğu bir önceki yıla göre yüzde 20 artmış olmasına rağmen kazalardaki ölüm oranında yüzde 15 azalma meydana gelmiştir" dedi.

Bayram boyunca yapılan 353.963 araç/sürücü denetlemesinde, 34.054 ceza uygulanmış, 6.026 araç trafikten men edilmiş, 144 sürücü belgesi geçici olarak geri alınmış, 9 çalıntı araç, 164 aranan şahıs yakalanmış…

MOTOSİKLETLİ KAZA ORANINDA DÜŞÜŞ

Motosikletlerle ilgili yapılan uygulama ve alınan tedbirler sonucunda 2017 Ramazan Bayramı'nda motosikletli ölümlü kaza sayısı 11'iken bu bayram ölümlü kaza sayısı 3'e düşmüştür.