-Bebekler ilk 4 ay tuzun tadını alamazlar. Bunun nedeni böbreklerle alakalıdır. Böbrekler 4 aydan sonra sodyumu işlemeye başlarlar.

Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı Türkiye'yi Etkisi Altına Alan Kar ve Sağanak Uyarısı

-Yeni doğan bir bebeğin kanı sandığınızdan çok daha azdır. Yeni doğan bir bebeğin vücudunda yaklaşık bir bardak kan bulunur.

-Bebekler doğduğu zaman kemik sayısı 300'dür. Yetişkinlerin vücudunda ise 206 adet kemik bulunur. Evet bebekler doğduğunda 300 kemiğe sahip olurlar ama zaman içerisinde kemiklerin bazıları birleşire ve yetişkin olduklarında kemik sayısı 206'ya düşer.

-Bebekler ilk 3 hafta ağlayamazlar. Bir şeye ihtiyaç duyduklarında ya da canları yandığında çığlık atarlar, inlerler ama ağlayamazlar. Çünkü bebekler ilk 3 haftada gözyaşı üretemezler. Dolayısıyla çok canları da yansa ağlayamazlar.

-Bebekler yeni doğduklarında diz kapakları yoktur. Diz kapakları 6 ay boyunca yavaş yavaş gelişir.

-Bebekler rahimdeyken annelerinin hormonlarını alırlar. Bu sebeple doğumunda ardından vücutlarında biraz östrojen olur. Kız bebekler biraz süt salgılar ve hatta mini bir regl tecrübe ederler. Bazen meme uçlarından kan sızar. Dehşet verici; ama gerçek.

-Bir bebekte yaklaşık 30.000 tat alma cisimciği bulunur. Bunlar, yalnızca dilin üzerinde değil; ağzın yanlarında, arkasında ve tavanındadırlar.