Bedelli askerlikte son aşamaya geçen adaylar, celp dönemlerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Vatan borcu için silah altına alınacak olan bedelli askerlik adayları, 4. celp döneminin açıklanmasının ardından silah altına alınarak 21 günlük temel askerlik eğitimi için birliklerine katılacak. Peki 4. celp dönemi ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan açıklama geldi.

Celp dönemleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenerek e-devlet üzerinden vatandaşlara duyuruluyor. Peki celp dönemi ve askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır? İşte konuyla ilgili merak edilen detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı 4. celp dönemi tarihleri ve celp yerleri bilgisini bu hafta açıklayacak mı? İşte, konuyla ilgili bazı detaylar

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ BU HAFTA BELLİ OLUR MU?

633 bin 844 kişinin başvurusunu tamamladığını açıklayan Bakan Hulusi Akar, bu kişilerin paralarını yatırdığını ve eğitim konusunda planlamaya dahil edildiğini ifade etti.

Celp tarihleri hakkında da açıklama yapan Bakan Akar, eğitim tarihleri ve eğitim yerlerinin en geç aralık ayının başında tamamen açıklanacağını duyurdu.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARI ESNAFA YARADI

Askere gidecek bireylere yönelik ürün satışı yapan işletme sahipleri, bedelli askerlikle birlikte işlerde yoğunluk yaşandığını ifade etti. Bedelli askerlik dolayısıyla siparişlere yetişmekte zorluk çektiklerini ifade eden satıcılar, bu talebin işlerini düzelttiği ve sektörü hareketlendirdiğini açıkladı.

'SÜREKLİ BEDELLİ' Mİ GELECEK?

Bedelli askerlikten faydalanan yaklaşık 800 bin kişinin talebinin ardından askerlik sisteminde yeni bir düzenleme için çalışmalara geçildiği açıklandı. Kulislerde yer alan bilgilere göre, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Asker Alma Genel Müdürlüğü'nün (ASAL) yürüttüğü çalışmalarda yeni askerlik sisteminin 'eşit süre' üzerinde yapılanacağı konuşuluyor. Tek tip askerlik düzenlemesinde 9 aylık bir sürenin gündemde yer aldığı, zorunlu temel askerlik eğitiminin 3-4 hafta içinde verilmesinin ardından dileyen kişilerin kalan kısmı bedelli olarak tamamlayabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Doktor, mimar, mühendis gibi meslek gruplarında olanlardan ise mesleki anlamda yararlanılabileceği üzerinde duruluyor.