Dünya Kupası'nda adım adım finale yaklaşılırken, Belçika kupa favorilerinden Brezilya'yı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Kupanın favorileri arasında gösterilen Brezilya karşısında etkili ataklarıyla rakibine zor anlar yaşatan Belçika sahadan 2-1 galip ayrılarak adını yarı finale yazdıran ekip oldu. Böylelikle Brezilya'yı eleyen Belçika, yarı finalde Fransa'nın rakibi oldu.

Çeyrek final önces, Japonya'yı 2-0 geriden gelerek yenen Belçika, Brezilya maçına hızlı başladı. 13'ncü dakikada Fernandinho'nun kendi kalesine attığı golle öne geçen Belçika, ilk yarıyı domine eden ekipti. Özellike De Bruyne ve Hazard'la etkili olan Avrupa temsilcisi 31'inci dakikada de Bruyne'nin şık golüyle skoru 2-0'a getirdi. Bu skorla ilk yarı biterken Brezilya, orta alanda Casemiro'nun yokluğunu hissetti.

RENATO VE COSTA'NIN ÇABASI YETMEDİ

Maçın ikinci yarısında Firmino, Dougles Costa ve Renato'yu oyuna alan Çiçi, Belçika yarı alanında etkili olsada Belçika defansının güçlü fiziği gole izin vermedi. 76'ncı dakikada Renato'nun kafa golüyle farkı 1'e indiren Brezilya kalan dakikalarda gol için yüklense de istediğini alamadı.