Şampiyonlar ligi grup maçlarına galibiyet ile başlayan Beşiktaş, dün akşam oynadığı Leipzig takımını da yenerek ikinci galibiyetini almış oldu.

Beşiktaş'ın stadı olan Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada Beşiktaş maç boyunca etkili futbol oynayan takımdı.

Maçın başlarında gol bulan Beşiktaş, 11. Dakikada Babel'in attığı gol ile 1 – 0 öne geçti. Anderson Talisca'nın 43. Dakikada attığı gol ise maçı sonucunu belirleyen gol oldu. Babel ve Anderson Talisca'nın golleriyle maçı 2 – 0 Beşiktaş takımı kazandı.

Şampiyonlar Ligi grup maçlarında ilk maçını da kazanan Beşiktaş, dün kü galibiyetinin ardından gruptaki puanını 6 'ya yükselterek gruptan çıkmak için büyük avantaj elde etti.

Maçın 59. Dakikasında Vodafone Park stadının aydınlatma sisteminde meydana gelen bir arıza sebebiyle, elektrikler kesildi. Elektriklerin kesilmesiyle maç durduruldu. 64. Dakikaya kadar sahada bekleyen futbolcular ve hakemler 64. Dakikada soyunma odasına gitti. 66. Dakikada elektrik arızasının çözülmesinin ardından iki takımın oyuncuları ve hakemler sahaya tekrardan dönerek, maça kaldığı yerden devam etti.

Işıkların gitmesiyle birlikte Beşiktaş taraftarı bu olumsuzluğu avantaja dönüştürürcesine akıllıca bir hareket yaptı. Elektrikler kesilince Beşiktaş taraftarının tamamı telefon ışıklarını açarak, tribünde adeta görsel şov oluşturdu.

BEŞİKTAŞ ŞİMDİYE KADAR 37 MİLYON EURO PARA KAZANDI

Beşiktaş takımı, şampiyonlar ligi gruplarına kalarak 12 Milyon Euro kazanmıştı. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'nin tek temsilcisi olduğu için 22 Milyon Euro daha yayın geliri kazanacak. Şampiyonlar Ligi grubunda ilk maçında Porto'yu yenen Beşiktaş 1,5 milyon Euro almaya hak kazanmıştı. Dün akşam Leipzig maçını da kazanmasıyla 1,5 milyon Euro daha gelir elde etti. Beşiktaş Takımı bu sene Şampiyonlar Liginde şu ana kadar yaklaşık 37 milyon Euro kazanmayı garantiledi. Kazandığı her maç başına para kazanacak olan Beşiktaş takımı, gruptan çıkması halinde ekstra olarak para daha kazanacak.