Besin alerjisinin ne olduğunu ve gerçekte hangi besinlerin alerji reaksiyonu gösterebildiğini uzmanlar anlatmaktadır. Bazı besinler içerisinde bulunan proteinler nedeni ile vücut bağışıklık sisteminin uyarılmasını sağlamaktadır.

Besine karşılık oluşturulan bu bağışıklık yanıtına ise besin alerjisi denilmektedir. Genel olarak bakıldığı zaman besin alerjisinin kalıtsal olduğunu görmek mümkündür. Sizde bir besine karşı alerji riske varsa eğer çocuğunuzda da o besine karşı alerji riskinin olma şansı oldukça yüksektir.

Besin alerjisi belirtileri nelerdir?

-Deri üzerinde kaşıntı, yanma, üşüme, karıncalanma, ateş, su toplama şeklinde kabarma, terleme ve kırmızı lekeler şeklinde belirtilerin görülmesi

-Boğazda ağrı ve devamlı olarak yaşanan burun akması besin alerjisi belirtileri arasında yer almaktadır.

-Gözlerde bulanıklık, ağrı, görme duyusunda yaşanan bulanıklık, göz kapağının seğirmesi, kızarma, kaşıntı ve ışıklardan rahatsız olma

Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskleri Düdüklü Tencere, Çalışma Prensibi, Faydaları ve Riskleri

-Öksürük, nefes darlığı yaşanması

-Nabız hızının artması ve kalpte çarpıntı yaşanması

-Midede yanma, ağızda kuruluk oluşması ve hazımsızlık gibi durumların yaşanması

-Vajinal kaşıntı ve ağrı yaşanması

-Sık sık ağrılı olarak idrara çıkılması

-Sırt ağrısı, yorgunluk, göğüs ağrısı, gerginlik ve kas zayıflıklarının olması

-Baş ağrısı, devamlı olarak uyku halinin olması durumlarında besin alerjisi nasıl anlaşılır? sorusunun cevaplarını da bulmak gerekmektedir.

Besin Alerjisi Tedavisi Nasıl Olur?

Yukarıda sayılan tüm besin alerjisi belirtileri hastalarda besinlere karşı alerji reaksiyonunun olduğunu göstermektedir. Mutlaka besin alerjisi tedavisi için uzman hekimden randevu alınması gerekmektedir.

Daha çok çocuklarda görülen besin alerjisinin tanısının konulması için kan ve deri testlerinin yapılması gerekmektedir. Sorumlu olan besinden kaçınmak ile besin alerjisinden korunmak mümkündür. Rahatsız edici olan besinin beslenme listesinden çıkartılması ile birlikte hasta rahatlamaktadır.