TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Eski dönemde Başbakan olarak görev yapan Yıldırım, 24 Haziran seçimlerinin ardından TBMM Başkanı seçilmişti. Yerel seçimde adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak geçen Yıldırım'ın protokoldeki yeri tartışma yarattı.

Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı koltuklarında oturan Yıldırım'ın İBB Başkanı olması durumunda, protokolde Vali'nin arkasına düşecek. Bu duruma sıcak bakmadığı bilinen Yıldırım'ın protokolde öne çıkarılması için çalışmalar yürütülüyor. Kulislerden edinilen bilgilere göre Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı olması bekleniyor. Doğrudan Cumhurbaşkanlığı'na bağlı olarak çalışacak olan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ünvanıyla protokolde öne çıkarılması planlanıyor.

YILDIRIM'IN PROTOKOL SORUNU

İsmi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için Binali Yıldırım'ın ilçe belediyelerindeki bazı adayları kendi belirlemek istediği konuşuluyor. Protokol sorunu ve Yıldırım'ın İstanbul adaylığını istemediği de kulise yansıyan bilgiler arasında.

ERDOĞAN'DAN BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMASI

İstanbul adaylığı grup toplantısının ardından Erdoğan'a soruldu. Erdoğan konuyla ilgili "İstanbul için şu an çalışmalar yürütülüyor. AK Parti'nin İstanbul gibi bir yerde aday çıkaramama gibi bir sorunu olur mu?"