Geçtiğimiz haftalarda İzmir'de 3 yaşındaki Alperen Şahin isimli bir çocuk okul servisinde unutulmuş ve havasızlıktan boğularak ölmüştü. Bu konu uzun süre gündemde kalmış ve tartışılmıştı.

Az daha bir çocuk daha Alperen Şahin ile aynı kaderi paylaşacaktı.

İstanbul'un en köklü Fransız okullarından biri olan Pierre Loti İlköğretim okulunun servisinde unutulan bir çocuk ölümden döndü. Okul servisinde unutulan küçük çocuğun erken fark edilmesi bir facianın önüne geçmiş oldu.

İşin ilginç tarafı görevliler bu durumu küçük çocuğun ailesine söylemeye gerek bile duymamış olması…

Öğleden sonra, servis, normal saatinde çocuğu eve bırakırken küçük çocuğun annesine "Kızınız bugün okula gidemedi. Yarın size arayacağız." Demişler sadece…

Konuyla ilgili açıklama yapan küçük çocuğun annesi olayı şöyle anlattı:

'Olayı sosyal medyada duydum, altına yazılan yorumları okudum. Ardından okulu aradım hemen, kendimi tanıtıp olayı sordum, bir bey sekreter hanımla görüşmem gerektiğini söyledi, telefon açılmadı, hat aynı beye geri döndü, 5 dakika sonra arayın dendi.

Beş dakika sonra aradığımda aynı kişi bu kez "Burası diplomatik bir misyon Fransız konsolosluğunu aramanız gerek" dedi. Konunun Fransız Konsolosluğu'na gittiğini, okulun diğer velilere yönelik bir açıklama yaptığını falan öğrenmiştim zaten sosyal medyadan.

Fransız Konsolosluğu'nu aramadım zira bu işin diplomatik ya da mantıklı bir savunması olamaz."

Bu olayı Milliyet Gazetesi yazarı Özay Şendir köşe yazısına taşıdı. Zaten olay da bu yazıdan sonra duyulmuş oldu.