ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını açıklamasının ardından bugün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda bu kararı oyladı. BM, ABD'nin kararına karşı tasarıyı kabul etti.

AMERİKA HEZİMETE UĞRADI

Okyanuslar, Yeraltı Dünyasının Ölçümü ve Keşfi Okyanuslar, Yeraltı Dünyasının Ölçümü ve Keşfi

Trump'ın tehditlerine rağmen 128 evet oyuyla ABD'nin Kudüs kararı aleyhine karar çıktı. Trump'ın tehditleri sonrasında Honduras, Togo, Guatemala gibi ülkeler ABD'nin yanında yer alırken Kanada, Arjantin, Çekya ve Polonya'yla birlikte Bosna Hersek'in çekimser olması tepki çekti.

TEHDİTLER İŞE YARAMADI

Trump'ın küstah bir şetilde yaptığı Kudüs açıklamasının ardından dün de, 'Oylamayı takip edip bize karşı oy verenleri not edeceğiz. Onlara para yardımı yapmayacağız'. Onlara para yardımı yapmayacağız.' Açıklamasının ardından New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu bir araya geldi.

128 ÜLKE KUDÜS BAŞKENT OLAMAZ DEDİ

BM'de yapılan oylamada ABD'nin kararına karşı tasarı kabul edildi. Oylamada 128 evet, 9 ret ve 35 çekimser oy kullanıldı.

ABD ve İsrail haricinde ret oyu veren ülkeler Palau, Guantemala, Togo, Nauru, Honduras, Marshall adaları ve Mikronezya olurken, çekimser oy kullanan ülkeler arasında ise özellikle Bosna-Hersek'in yer alması sosyal medyada tepki çekti.