Dolar ve Euro'ya alternatif olarak görülen Bitcoin 'in kısaltılmış adı, BTC dir.

BTC piyasası bir şirket ya da kurum değildir. İsteyen herkes, herhangi bir şart ve koşul aranmaksızın, bitcoin teknolojisinden büyük bir rahatlıkla faydalanabilmektedir.

Bitcoin'in Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Bitcoin'in değeri, tamamen arz ve talep dengesine göre belirlenmektedir. BTCTurk ve benzeri borsalar, kullanıcıların yapmış olduğu işlemleri, fiyat olarak kabul edip yayınlarlar. Her borsada bitcoin fiyatı farklı olup, bağımsız olarak fiyat belirlenir.

Bitcoin'e Yatırım Yapılmalı

Bitcoin fiyatları sabit kalmayıp, piyasadaki birçok yatırım aracına nazaran çok daha hızlı bir şekilde değişmektedir. Bu hızlı gelişen değişme durumları kullanıcılar açısından, fayda sağlayabileceği gibi, riskli durumlarda söz konusu olabilir. Riskli olabileceği için yatırımcıların bu piyasada çok dikkatli davranmaları gerekir ve mutlaka nedir ne değildir araştırmaları gerekir.

Bitcoin güvenilir midir?

Bitcoin piyasası kaynakları herkese açıktır ve herkes tarafından da gözlenmesi mümkündür. Geçmişte bazı problemler yaşanmıştır ama günümüzde binlerce güvenlik görevlisi tarafından bu problemler giderilmiş olup, hala kontrol altında tutulmaktadır.

Bitcoin 'i kullanmakta olan kişiler, bitcoin hizmet temsilcileri ile alış satış ya da yatırım amaçlı irtibat kurup çalışırken oldukça dikkatli olmalıdır. Çünkü bu hizmet veren temsilciler tarafından, sistemlere izinsiz bir şekilde giriş yapmak, hırsızlık yapmak ya da dolandırmak gibi kullanıcıyı büyük bir ölçüde mağdur bırakabilecek, olumsuz birçok durum yaşanmıştır ve yaşanmaktadır.

Bitcoin cüzdanındaki şifre gibi kişisel bilgileri muhafaza etme durumundan kullanıcı kendisi sorumlu olmaktadır. Ayrıca yapılan transferlerin, hiçbir şekilde dönüşü olmamaktadır.