Bağışıklık tepkisi olarak boğazımızdaki balgam (mukus) zarlarının iltihaplanmasına ve şişmesine neden olduğu hatırlatan uzmanlar, 15 doğal besinin boğaz iltihaplanmasıyla mücadele için bire bir olduğunu dile getiriyor.

Ortaçağ'dan beri boğaz ağrısı ile mücadelede ve tedavide kullanılan hatmi kökü, yutkunduğunuzda boğazı kaplayıp yağlandıran jelatin benzeri bir madde ihtiva ediyor. Soğuk suya 30 gram kuru hatmi kökü eklediğinizde ve demlendirdikten sonra ağzı kapalı şekilde 8 saat beklettiğinizde boğaz iltihaplanmasıyla önemli bir mücadele yöntemi elde etmiş olursunuz.

Hatmi kadar şifalı olan ada çayı ve ekinezya geleneksel tıp yöntemleri arasında bulunuyor.

Birçok inflamatuar durumu tedavi etmek için kullanılmıştır ve yapılan kontrollü çalışmalar, boğaz ağrısının hafifletilmesine yardımcı olabileceğini göstermekte. Bakterilerle savaşan ekinezya, inflamasyonu da azaltıyor.

Elma sirkesi, yüzyıllardır halk hekimliği ilaçlarında kullanılan doğal bir sağlık toniği olarak nitelendirilebilir. Ana aktif maddesi olan asetik asit bakterilerle savaşmaya yardımcı oluyor.

Tıbbın babası olarak bilinen eski Yunan hekim Hipokrat, öksürük ve boğaz ağrısı gibi grip belirtilerini tedavi etmek için oksimel olarak bilinen elma sirkesi ve bal kombinasyonunu öneriyordu.

Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor

Boğaz ağrısının giderilmesine yardımcı olmak için, 1 çorba kaşığı elma sirkesi eklenmiş (ve isteğe bağlı olarak bal da karıştırılmış) 1 fincan ılık su için.

Elma sirkesi antibakteriyel özelliklere sahiptir ve ılık suyla az miktarda tüketildiğinde boğaz rahatlamasına yardımcı olabilir.