Bohemian Rhapsody ne demek? Bohemian Rhapsody filminin konusu nedir? Sinemaseverler son günlerin en popüler filmiyle ilgili araştırmalara başladı. Türkiye'de izleyici karşısına çıkan Bohemian Rhapsody filmiyle ilgili ilk yorumlar güzel. Dünya çapında üne sahip Queen grubunun en ünlü ismi efsane Freddy Mercury'nin hayatının anlatıldığı Bohemian Rhapsody filminin konusu nedir? İşte Bohemian Rhapsody filmiyle ilgili merak edilenler...

FREDDY MERCURY'NİN HAYATI

Filmde, Britanyalı efsane solist ve söz yazarı Freddy Mercury'yi Mr. Robot dizisinden tanıdığımız Rami Malek canlandırıyor. Freddy Mercury gibi bir efsanenin Rami Malek gibi genç bir isim tarafından canlandırılması Hollywood'da tartışmalara neden olurken, genç oyuncunun performansı izleyiciden tam not aldı. Filmi izleyenlerin ortak görüşü Rami Malek'in harika performansı oldu.

malek

BOHEMİAN RHAPSODY FİLMİ BEĞENİLDİ Mİ?

Filmi izleyenlerin ortak görüşü Rami Malek'in performansıyla filmin hayli başarılı olduğu yönünde. Rami Malek'in üstün performansının filme sınıf atlattığı ifade ediliyor.

Filmde Queen'in efsaneler arasına giren şarkılarının öykülerinin anlatıldığı bölüm ise izleyicinin solukluz izlediği sahneler arasında. Özellikle 'We Will Rock You' şarkısının hikayesi izleyiciden tam not aldı.

mer

Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor Ünlü'nün Kalp Sorunu Devam Ediyor

FREDDY MERCURY KİMDİR HAYATI

5 Eylül 1946 tarihinde Tanzanya'nın Hint Okyanusu'nda yer alan adası Zanzibar'da dünyaya gelmiştir. Gerçek adı, Farrokh Bulsara'dır. İngiliz kolonisi olan Zanzibar adasında (şimdiki Tanzanya'nın bir parçası) doğmuştur. Kashmira adında bir kızkardeşi vardır. Mercury, Bombay'daki (Hindistan) St. Peter yatılı okulunda piyano çalmayı öğrendi ve ilk grubu The Hectics'e katıldı. Çocukluğunun büyük kısmını Hindistan'da büyük annesi ve teyzesi ile geçirdi. Zanzibar'a dönmeden önce St. Mary's Lisesi'nde eğitimini tamamladı. Zanzibar'daki 1964 devrimi nedeniyle, 17 yaşında iken ailesi ile birlikte Birleşik Krallık'a taşındılar. Ealing Art College'da Sanat ve Grafik Tasarım alanında diploma aldı.

Sahnedeki duruşu, şovu, pek çok kişi tarafından hala dünyanın en güçlü vokali olarak anılan sesi, Queen'i insanlık tarihinin en çok tanınan müzik gruplarından biri haline getirmesi ile tanınan, Queen grubunun kurucusu ve vokalistidir.

Rock müzik ve operanın bir arada kullanımı başta olmak üzere, değişik müzik türlerini bir arada harmanlayan bir müzik anlayışına sahiptir. "Bohemian Rhapsody", "Somebody to Love", "We Are the Champions", "Don't Stop Me Now", "Killer Queen" ve "Crazy Little Thing Called Love" gibi pek çok uluslararası hit parçanın yazarıdır. Komplike bir özgüvene ve cesarete sahip olduğunu o yıllarda sahip olduğu dış görünüşü, müziği ve Queen ile tüm dünyaya hissettirmiştir. Yıllarca Queen grubundaki çalışmaları ile birlikte solo olarak da çalışmıştır. Mercury, ayrıca İlk Asyalı Rock Star olarak adlandırılır. 1991 senesinde AIDS'in getirdiği komplikasyonlar sonucu yaşamını yitirmiştir. Ölümünden sonra geriye kalan grup üyeleri, toplumun AIDS farkındalığının artması amacıyla The Freddie Mercury Tribute Concert adında bir konser düzenlemişlerdir.

2005 senesinde Blender dergisinin okuyucuları Mercury'yi gelmiş geçmiş en iyi erkek sanatçı seçtiler ve 2008 senesinde, Rolling Stone dergisi onu "Tüm Zamanların En İyi 100 Şarkıcısı" sıralamasında 18. sıraya yerleştirdi. 2009 senesinde Classic Rock dergisinin yaptığı ankette Mercury gelmiş geçmiş en iyi rock müzik sanatçısı seçildi. Vizelli tarafından tarihte en çok iz bırakmış sanatçılardan biri seçilen Mercury, 2009 yılının Ocak ayında Birleşik Krallık'ta istatistik konusunda bir otorite olarak kabul edilen OnePoll tarafından skiddle.com'un katkılarıyla ve oldukça geniş çaplı katılımla gerçekleştirilen bir ankete göre Rock Tanrısı adına layik görüldü.

Mercury'nin vokaliği ile birlikte Queen 300 milyon civarı bir satış başarısı elde etmiştir. Queen genel olarak The Beatles'den sonraki en önemli rock grubu olarak kabul görür. Bu güne kadar Celine Dion, George Michael, Lady Gaga, Katy Perry, Extreme, Michael Jackson, Foo Fighters, Kurt Cobain, Guns N' Roses, Metallica, Manic Street Preachers, The Killers, The Smashing Pumpkins, Radiohead, My Chemical Romance, Kansas, Iron Maiden, Ben Folds Five, Robbie Williams gibi birçok şarkıcının veya grubun üzerinde etki bırakmıştır.