Latin Amerika basınından alınan bilgiler doğrultusunda, Brezilya'nın güneybatısında yer alan Minas Gerais eyaletinin Brumadinho kentindeki atık barajın çöküşünde hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı belirtiliyor. Arama çalışmaları tüm hızıyla sürerken, kayıp kişi sayısının 226 olduğu, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 121'e çıktığı aktarıldı.

Meydana gelen olayda yaşamını yitirenlerden 93 kişinin kimliğinin belli olduğu ifade edilirken, olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarının gerçekleştirdiği protestolardan sonra savcılık tarafından yürütülen soruşturma neticesinde 3'ü barajın işletmecisi olan Vale SA şirketi, 2'si ise Alman denetim firması çalışanı olmak kaydıyla toplam 5 mühendisin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Brezilya Hükümeti Denetim İstedi

13 milyon metreküp civarında atığın dökülmesine sebep olan olaydan sonra Brezilya hükümeti tarafından ülke genelinde yer alan bütün barajların denetimlerinin sıklaştırılması istenilmişti.

Maden atık barajının çökmesi sebebiyle söz konusu bölgede yaşayan 3 bin kişinin tahliye edildiği bilgisi alınırken, 2015 senesinde Mariana'daki maden atık barajının çöküşü sonrasında da 19 kişi yaşamını yitirmişti.