-Vücudumuzda B1 vitamini eksikliği varsa, uzun süreli bedensel yorgunluğa neden olur. Hiçbir iş yapmasanız bile kendinizi çok yorgun hissedebilirsiniz.

-Konsantrasyonda zorlanma, unutkanlık ve uzun süreli zihinsel yorgunluk şikayetiniz varsa B12 vitamininiz eksik olabilir.

- B9 vitamininin eksikliği durumunda kansızlık ortaya çıkar. Kansızlık ise yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, normallerin üstünde üşüme, konsantrasyon bozukluğu, sık hastalanma, bulantı ve iştahsızlık gibi belirtiler gösterebilir.

-Vücudunuzda A vitamini eksikliği var ise, gece görmekte zorluk çekmeye başlarsınız. Çünkü A vitamini eksikliği gözünüzdeki parlaklığı yok etmeye başlamış demektir.

-Deri hastalıklarının sebebi B6 vitamini eksikliği olabilir. Dudakta kuruma, dilinizde çatlamalar ve derinizde egzama belirtileri var ise vücudunuzda B6 vitamini eksikliği var demektir.

- Vücudunuzda kolayca morluklar oluşuyorsa, C vitamini eksikliğiniz olabilir. C vitamini eksikliği, vücutta kolajenin üretilememesine yani dokuların yenilenememesine neden olur.

-Sık sık burnunuz kanıyorsa, sürekli diş etleriniz kanıyorsa, kadınlarda regl kanamaları aşırı oluyor ve uzun sürüyorsa K vitamini eksikliğinden olabilir.

- Birçok insanın ortak problemi; dökülen, kepeklenen ve cansız saçlar. Bu problemin nedeni H ve B7 vitaminleri eksikliği olabilir. Aynı vitaminlerin eksikliği, tırnaklarda kırılma ve beyaz lekelerin oluşmasına da sebep olabilir.

-D vitamini eksikliği ise kemik ağrılarına neden olur.