Yazın sona ermesi, havaların soğuması ve okulların açılmasıyla birlikte özellikle çocuklar için soğuk algınlığı ve grip olma süreci başladı. Çocukların bağışıklık sistemi yetişkinlere göre daha zayıf olduğundan dolayı soğuk algınlığı ya da grip virüsüne yakalanma ihtimalleri yetişkinlere göre daha fazladır.

Çocuğun okulunda ya da servisinde bir başka çocuk soğuk algınlığı ya da grip virüsüne sahipse, bu virüsü tüm arkadaşlarına bulaştırabilir.

Evden çıkan çocuklar okula gitmek için okul servisini ya da toplu taşıma araçlarını kullanırlar. Okul servisinde ya da toplu taşıma aracında hasta olan bir çocuk var ise, bu hastalığın diğer çocuklara bulaşma riski oldukça fazladır.

Aynı şekilde okulda / sınıfta hasta olan bir çocuk, muhtemelen hastalığını diğer arkadaşlarına da bulaştıracaktır. Çocuklarınızı soğuk algınlığı ve grip virüsünden korumak için bu besinlere dikkat edin.

-İlk kural dengeli beslenme. Dengeli beslenmenin de ilk kuralı öğünleri tam ve zamanında yemek ve mutlaka kahvaltı yapmak.

-Çocuğunuza sabah kahvaltılarında mutlaka yumurta yedirin.

-Ceviz ve fındık gibi kuruyemişler yedirin.

-Koyu yeşil yapraklı sebzelerden yedirmeyi ihmal etmeyin.

-Kış süresince sık sık balık yedirin.

-Sebzeleri çok fazla pişirerek vitaminin öldürmeyin. Ayrıca sebzeleri pişirirken çok su koymayın, az su da pişsin. Çok suda pişerse vitamini suda kalır.

-Sebze yemeklerine mutlaka et koyun.

-Kırmızı lahana, soğan, havuç ve turp'u mutlaka salatalarınızın içerisine ekleyin.

-Bağışıklığı korumada demir, çinko ve magnezyumun da çok önemli olduğu unutulmamalı. Bu nedenle kuruyemişler, kuru baklagiller, et-tavuk-balık ve esmer ekmeklerin çocuklarımızın beslenmesinde mutlaka yeri olması gerekiyor.