Aşırı ağrılı geçen regl dönemi kadınların kabusu olabiliyor. Ancak bu regl sancısının azaltmanın bazı püf noktaları var. Biz de bu püf noktalarını sizler için derledik.

-Regl sancınız çok olduğu dönemlerde, karın bölgesindeki kan akışını arttırmak için karnınızın üzerine ve belinize sıcak kompres uygulayın. Böylece karın bölgenizdeki kan akışı hızlanır ve regl ağrıları hafifler.

-Düzenli bir şekilde spor yapmak karın ve bel kaslarınızın gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca düzenli spor yapan kişilerde acı ve ağrı eşiğinde yükselme olur. Böylelikle düzenli spor yapmak regli ağrılarını azaltır. Ayrıca regl döneminde gevşemeye yönelik bazı hareketler yapmakta regl ağrılarının azalmasını sağlar.

-Regl dönemi boyunca günde 2 defa rezene çayı içmek rahimdeki kasların gevşemesine sebep olur. Rahim kaslarının gevşemesi de regl ağrılarının azalmasına destek olur.

-Regl dönemi boyunca her papatya çayı içmek de regl ağrılarının azalmasına yardımcı olur. Çünkü papatya çayının rahatlatıcı etkisi, ağrıların azalmasını etkiler.

Moda Dünyasında Kariyer, Moda Trend Araştırmacısının Rolü Moda Dünyasında Kariyer, Moda Trend Araştırmacısının Rolü

-Maydanozu sıcak su da haşlayıp, haşlanmış suyu biraz soğutarak içerseniz regl ağrılarınız azalır.

-Regl sancılarınızı azaltmak için çubuk tarçını sıcak su da kaynatıp, regl dönemi boyunca günde 2-3 bardak tarçın suyunu içebilirsiniz.

-Regl döneminde bol bol taze meyve ve sebze tüketin. Taze meyve ve sebzelerin içerisindeki vitaminler regl ağrılarınızı azaltacaktır.

-Kahve, çay, asitli içecekler ve alkolden uzak durun. Bu tarz içecekler regl ağrılarınızın çoğalmasına neden olur.

-Sigara da vücuttaki oksijen miktarını azaltacağından dolayı, regl ağrılarının artmasına neden olur.