Araştırmaları sonucunda hastalarının depresyonda olup olmadığını ayrıca depresyon seviyesini belirlemek adına duygu durumunu ölçme aracı geliştirmiştir. Testi doldurmak kısa zamanda mümkün olduğundan her seans hastaların daha iyi izlenmesine fayda sağlamaktadır.

Güvenirliliği farklı klinik testlerle karşılaştırılmış ve değerlendirmeler sonucunda Burns Depresyon Ölçeği geçerliliğini ve doğruluğunu kanıtlamıştır.

Depresyon Şiddeti Nasıl Ölçülür?

Burns Depresyon Ölçeği Nedir? sorusuna kısaca duygu durum ölçme aracı denilebilir. Depresyon seviyesini belirlemek adına yirmi beş sorudan oluşan bu teste verilen cevaplara (hiç-0 / aşırı derecede-4) göre puan verilmektedir. Alınan en fazla puan 100 olabilir ve bu da en ağır depresyon demektir. Puan 10'un altında olduğunda normal aralıkta olduğu kabul edilir.

Depresyon tedavilerinin hedefi bu teste göre alınan puanın 5'in altına olmasıdır. Çıkan sonuca göre depresyonun şiddeti belirlenir ve tedavi şekli ortaya çıkar.

Burns Depresyon Ölçeğine Göre Ne Zaman Destek Alınmalı?

Ölçeği doldururken son birkaç gün içindeki duygulara göre cevap vermek önemlidir. 11-25 arasında çıkan puan hafif depresyon belirtisi olup, bazı şeylerin düzeltilmesi gerektiği sinyalini verir. Kişi kendi kendine yardım edebileceği gibi bir terapistle de görüşmesi tavsiye edilir. 26-50 aralığında çıkan sonuç orta depresyon demek olsa da durum ciddi olarak değerlendirilmektedir.

Fakat zaman zaman herkesin zor dönemlerden geçtiği bir gerçektir. Bu sebeple testin kısa zaman alması kendi kendini takip etmek açısından oldukça yararlıdır.

Bir iki hafta içinde sonuç aralığında bir değişiklik olmadığı takdirde profesyonel yardıma başvurmak gerekir. 50 ve hatta 75'in üzerinde çıkan sonuç ağır ve aşırı derecede bir depresyon anlamına gelmektedir ki bu da tehlikeli olarak adlandırılır. Elbette ki tedaviyle iyileşme oranı oldukça yüksektir. En kısa zamanda profesyonel yardım alarak iyileşmek mümkündür ve ağır depresyonlar tedaviye en çabuk cevap veren depresyonlar olarak bilinmektedir.