Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları Aşçıların Sırları, Profesyonel Tüyolar ve Püf Noktaları

Çene ameliyatı ve çene dolgusunun yüz hatlarını belirginleştirmek ve kusurları ortadan kaldırmak amacıyla çene küçültme veya büyütme şeklinde gerçekleştiğini vurgulayan uzmanlar, özellikle bu tekniklerin burun estetiğinden sonra en fazla yaptırılan uygulama olduğunu belirtiyor.

Çene uygulamaları sayesinde hastaların yüzlerinde altın oranın oluştuğunu da savunan uzmanlar, özellikle ekranların sevilen birçok ünlü ismi yüzdeki altın oranı bulmak adına çene ameliyatı oluyor ya da çene dolgusu yaptırdığını kaydediyor.

Yüzün çerçevesi olarak da tanımlanabilen çenenin boyutundaki değişikliğin yüzdeki deformasyon görüntüsünü ortadan kaldırdığını vurgulayan uzmanlar, burun estetiğinin yanında en fazla tercih edilen işlemin çene ameliyatı olduğunda hem fikir.

Çene ucu ameliyatlarının yapılabilmesi için belli bir standardın söz konusu olmadığının altını çizen uzmanlar, bu ameliyatın herkese özel bir şekilde ilerlediği üzerinde duruyor. Burun operasyonu geçirenlerin veya geçirmek isteyenlerin yüzlerindeki sıkıntının genellikle çenede olduğunu anlayamadıklarını belirten uzmanlar, bu sebeple de burun estetiği ile birlikte en çok yaptırılan işlemler arasında çene ameliyatı ilk sıralarda yer aldığını açıklıyor. Çenesini büyütmek isteyenlerin slikon protez veya hastadan alınan yağ hücreleri ile tedavi edildiğini kaydeden uzmanlar, çene kısaltmasına ilişkin bir ameliyat durumu söz konusu olduğunda çene cerrahı ile konsulte edilerek tedavinin planlandığını vurguluyor.