Bununla ilgili olarak en net örneklerden biri İngiltere'de yaşayan iki kadında saptandı. Sadece gece veya sabah erken saatlerde ortaya çıkan görme problemleri bulunan kadınların, karanlıkta akıllı telefona uzun süre maruz kalmaları nedeniyle bu sorunu yaşadıkları belirlendi.

İngiltere'de yaşanan bu vakalarla ilgili olarak hazırlanan raporda, karanlık bir odada akıllı telefonların parlak ekranlarına bakmanın kısa süreli görme kaybına sebep olduğu belirtildi.

Vakalardan ilkinde 22 yaşındaki bir kadın geceleri yatarken sağ gözünde görme kaybı yaşadığı şikayetiyle göz doktoruna başvurdu. Bu durumun bir yıl boyunca haftada birkaç kere tekrarladığını, her defasında sol gözünde bir problem olmamasına rağmen, sağ gözüyle nesnelerin yalnızca ana hatlarını görebildiğini ancak bir sonraki gün bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. Yapılan muayenede kadının görme yeteneğinde hiçbir problem bulunmadığı açıklandı. Doktorlar, kan pıhtısı veya kısa süreli görme kaybına sebep olabilecek herhangi bir nedenin bulunmadığını rapor etti.

Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar

İkinci vakada ise 40 yaşındaki bir kadın, doktorlarına sabah güneş doğmadan önce kalktığında bir gözünün görmediğini belirtti. Bu sorunun yaklaşık 15 dakika sürdüğünü ve altı ay boyunca düzensiz olarak devam ettiğini kaydetti.

İki vakada da doktorlar, bu görme sorunlarının yalnızca kadınlar gece yattıktan sonra birkaç dakika akıllı telefonlarına baktıklarında ortaya çıktığını keşfetti.