Akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası haline geldi. Ancak akıllı telefonların yararları olduğu kadar zararları da mevcut…

Akıllı telefonların bir çok yararı var. Zaman geçirmek için oyunlar oynayabiliyoruz, ya da görüntülü arama yapabiliyoruz. Gideceğimiz adresi bilmiyorsak akıllı telefonlarımızdan bulunan navigasyon uygulamaları sayesinde gideceğimiz yere kolaylıkla gidebiliyoruz. Ölümsüzleştirmek istediğimiz bir an olduğu zaman akıllı telefonlarımız ile fotoğraf ya da video çekebiliyoruz. Bankaların mobil uygulamaları sayesinde çok kolay bir şekilde banka hesaplarımızı ve kredi kartlarımızı kontrol edebiliyoruz. Sosyal medya hesaplarımızı çok kolay bir şekilde akıllı telefonlarımızdan kontrol edebiliyoruz. Bu liste uzar gider…

Akıllı telefonların daha sayamayacağımız bir çok olumlu yönüne karşılık, bazı olumsuz yönleri de var.

Bunlardan bir tanesi de akıllı telefonların ekranlarındaki mavi ışık…

Akıllı telefonlardaki mavi ışık, melatonini bozarak, uyku planını da bozmuş olur. Bu da çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.

Sanal Evcil Hayvan Eğiticileri, Dijital Uzman Rehberleri Sanal Evcil Hayvan Eğiticileri, Dijital Uzman Rehberleri

Business Insider'ın haberine göre; Akıllı telefon, tablet veya laptopların ekranlarındaki mavi ışık günün en parlak saatinde bile ekrandakileri okuyabilmemizi sağlıyor.

Bu ekranlar geceleri ise; sanki küçük bir pencereden sızan gün ışığı gibi parlak oluyor. İşte tam da bu neden yüzünden geceleri akıllı telefona bakmamak gerekiyor.

İşte bu sebepten dolayı akıllı telefonlarımızı gece saatlerinde pek kullanmamak gerekiyor. Hatta bu olumsuz durum sebebiyle mobil uygulamalar mevcut. Gece olduğu zaman kendiliğinde devreye giren bu mobil uygulamalar, gözü yormayacak ve sağlığımızı bozmayacak şekilde ekranın rengini değiştiriyor.