Özellikle İstanbul'un en büyük sorunlarından birisi aracınızı park edebileceğiniz otopark yeri bulmak oluyor. İstanbul'un yoğun nüfusu araç fazlalığına sebep oluyor. Bu araç fazlalığı hem trafik oluşmasına neden oluyor, hem de otopark yeri bulmanın zorlaşmasına sebep oluyor. Bu duruma çözüm bulmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi yararlı bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan İSPARK'ın İstanbul genelinde işlettiği bir çok otopark mevcut. Bu otoparkların bazıları açık, bazıları kapalı, bazıları da yol üstü otoparkı olarak hizmet veriyor. Otoparklara kurulacak 1500'den fazla sensörler ile otoparkların hepsinin tek bir merkezden yönetilmesi hedefleniyor. Otoparklardaki sensörler sayesinde otoparkların doluluk oranı merkezden görülebilecek. Merkezdeki bu veriler, cep telefonu ve tabletlere indirilebilen 'İBB yol gösteren' uygulaması ile sürücüler tarafından görülebilecek. Böylece otopark arayan sürücüler bu uygulama sayesinde boşu boşuna otopark otopark gezerek zaman kaybetmeyecek. Hangi otopark boş ise o otoparka yönelerek zamandan tasarruf yapmış olacak.

Uygulama üzerinden size en yakın otoparkların doluluk oranını gördükten sonra, gitmek istediğiniz otoparkı seçiyorsunuz. Programın bir güzel özelliği de seçtiğiniz otoparka sizi götürecek navigasyon özelliğinin olması…

Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar Teknolojik Devrim, Oyun Geliştirme Alanında Yeni Horizontlar

Yeni uygulama sayesinde toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan "İstanbulkart" artık otopark ücreti ödeme sisteminde de geçerli olacak. Ayrıca cep telefonu üzerinden kredi kartıyla da otopark ücreti ödemek mümkün olacak.