Sindirim Sistemini Destekleyen Mucizevi Bitki

Sindirimi son derece kolay olan Chia tohumu, barındırdığı lif, vitamin ve mineral desteğiyle sağlık açısından vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Sindirim sisteminden kalp gelişimine, yaşlanmaya karşı onarıcı etkilerden kilo vermeye yardımcı olma özelliğine kadar pek çok farklı alanda kullanılabilen chia tohumu, midede oluşturduğu jelatin benzeri madde sayesinde bağırsaktaki probiyotik oluşumunu destekler.

Vücutta oluşan iltihabı giderici etkisiyle kalp basıncını düşüren ve kolesterolü düzene sokan doğal yardımcı, somondan daha fazla omega 3 içerir. Kalbi koruyan ve beyin fonksiyonlarını düzene sokan chia tohumu, kemik gelişimini de destekler. Kadınlarda menopoz döneminde görülen kas kaybı gibi rahatsızlıklar düzenli tüketim ile durdurulabilir.

Chia Tohumunun Kilo Verme Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

İçerdiği yüksek lif oranıyla tok kalmayı sağlayan tohum, kalori bakımından düşük olduğu için diyet listelerinin vazgeçilmez ara öğün kaynağıdır. Sahip olduğu antioksidanla serbest radikallerle ciddi bir mücadeleye giren tohum, cildi onararak yaşlanma etkilerini geciktirir.

Chia Tohumu nasıl tüketilir; Çiğ olarak tüketilen lifli içerik salatadan yoğurda, tatlıdan içeceklere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Meyve salataları bir tatlı kaşığı chia tohumu eklenerek daha doyurucu hale getirilebilir. Kırılmış ceviz, badem, fındık ve tarçın ilavesiyle farklılaştırılacak olan lezzetler, aç veya tok karnına tüketilebilir.

Aşırı tüketildiği zaman bağırsak hareketlerini artırarak şişkinliğe neden olabilecek tohum, kan sulandırıcı ilaç kullananlar tarafından da dikkatle tüketilmelidir. Hamile kadınlar ve bebek emziren anne adaylarının da chia tohumu kullanmadan önce doktorlarında onay almaları tavsiye edilir.