24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı aday arayışlarını sürdüren CHP'de bir çok önemli ismin adı kulislerde konuşuluyor. Adı Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 'hazırım' mesajı verirken "Her parti ilk turda kendi adayıyla seçime girerse ikinci turun garanti olur." dedi.

CHP'de önceki gün basına kapalı olarak gerçekleşen grup toplantısında parti tabanının Abdullah Gül ismine gösterdiği tepki masaya yatırılınca Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül'den vazgeçtiği iddia edildi. Bunun üzerine yeni isim arayışlarına giren CHP yönetimi genel başkan Kılıçdaroğlu'na aday belirlemesi için tam yetki verdi.

Bu sırada kulislerde Muharrem İnce'nin adı konuşulurken sürpriz bir isim ön plana çıktı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in adı Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçti. FOX TV'de ilk kez duyurulan gelişmeye göre Kılıçdaroğlu, İnce'nin adaylık sinyalinin ardından Özgür Özel'i öne sürerek İnce'nin olası adaylığına üstü kapalı muhalefet etti.

SEÇİLİRSEM BEŞTEPE'Yİ SATACAĞIM

Özgür Özel'in İstanbul ve Ankara Anket Açıklamaları Özgür Özel'in İstanbul ve Ankara Anket Açıklamaları

İnce, ikinci tura kalanın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ya da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olması halinde onlara her tür desteği vereceğini de söyledi. İnce, "Ben kalırsam da onların desteğini beklerim" diye konuştu.

Muharrem İnce, seçildiği takdirde Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı'nı da satacağını kaydetti.