Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil'nin görevden uzaklaştırılmalarının ardından CHP'den ilk açıklama geldi.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Tezcan sert açıklamasında, hükümet eliyle kumpas kurulduğunu ifade ederek' Bu hesap tutmayacak' dedi.

İçişleri Bakanlığı Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Avni Sipahi ve ve Çetin Kırışgil'i görevden uzaklaştırdı.

Gözlerin çevrildiği CHP'den ilk açıklama geldi.

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan bugün saat 19.00 da kameraların karşısına geçti. Tezcan'ın açıklamaları özetle şöyle; 'Yılbaşından hemen önce toplantı yapmıştık. Cuma günü yaptığımız toplantıda hükümetin Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik suçüstü bir kumpas girişimini ifşa ettik. Ne yazık ki bir hafta geçtikten sonra kumpasın bir adımın attılar.

Murat Hazinedar haksız bir şekilde görevden uzaklaştırıldı.

HUKUK, ADALET YOKTUR

Bu karar da hukuk yoktur, adalet yoktur. Haksız bir karardır. Hükümet kumpas içerisindedir. Suç üstü yakalandığı kumpası tamamlamakta mahsur görmemiştir. Hükümetin pervasızlığı ortaya çıkmıştır.

Bir Atasözü vardır. Öküzün altında buzağı aramak… Hükümet öküzün altına buzağı koymaya başlamıştır. Kendi belediye başkanlarına istifa et ya da mahkeme demiştir.

Sonra da bize dönüp bu kirli pazarlığı, bize tavsiye ederek siz de yapın yoksa bunlarla ilgili yasal işlem yapılacak demiştir. Biz bu pazarlığın parçası olmayacağız dedik. Ancak bizim belediyelerimizde aradıklarını bulamayanlar, gerekçe yaratma peşine düşmüştür.

Bir Belediye başkanı istifa ettiği zaman suç varsa suç ortadan kalkıyor mu? Biz bunun parçası olmayacağız. Hiçbir hukuk devletinde ahlak sınırları içerisinde kabul edilecek tutum değildir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YAZISI KUMPASTIR

1 Aralık tarihli İçişleri Bakanlığı yazısı kumpastır. İçişleri Bakanlığı Valiliğe diyor ki; Beşiktaş Belediye başkanını görevden uzaklaştıracağım, gerekçe uydur. Yeni bir müfettiş ordusu yığıyorlar. Yine bulamıyorlar.

HÜKÜMET KUMPASIDIR

Bu bir hükümet kumpasıdır. Bu hükümet seçilmiş belediye başkanlarına kumpas kurmaktadır. Bu hükümet eliyle kumpastır. Beşiktaş Belediyesi'ne hükümet eliyle kumpas kurulmuştur. Halkın iradesini gasp etmiştir. Milli irade gaspıdır.

SİZE YEM ETMEYECEĞİZ

Buna karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Cesaretle göğüsleyeceğiz. Belediye başkanlarını size yem etmeyeceğiz. Soruşturmalarda Beşiktaş Belediye Başkanı hakkında herhangi bir suç bulunamamıştır.

FETÖ DÖNEMİNDE YAPILAN UYGULAMA

Danıştay da soruşturmayı gerektiren bir konu yoktur kararı vermiştir. Bu Beşiktaş halkına yönelik bir karardır. Vicdanları kanatan bir uygulamadır. Bu karar boşa çıkacaktır. Bu kampanya FETÖ döneminde yapılan uygulamalardır.

Bunlar FETÖ usülü uygulamalardır. O zaman da iftira atarak haksız uzaklaştırma kararı veriliyordu. Bu hesap tutmayacaktır.