Habertürk'te yayınlanan Didem Aslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 2019'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylarının belli olduğunu açıkladı.

"CHP İle Yapılan İttifakın Detayları" "CHP İle Yapılan İttifakın Detayları"

Adayın kim olduğuna dair bilgi vermeyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, adayın ismini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayacağını belirtti.

AKP'nin istifaya zorlanan belediye başkanları ile ilgili de konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP'nin yerel seçimlere de hazır olduğunu söyledi.

Programda SONAR araştırma şirketinden Hakan Bayrakçı, CHP'nin seçimlerden önce adaylarını çok geç açıkladığını ve bu durumun seçmen tarafından pek hoş karşılanmadığını dile getirmesinin ardından konuya dahil olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Geçmiş dönemdeki uygulamalar daha demokratik uygulamalardı ancak rakipleriniz demokratik uygulama yapmayınca siz geri kalıyorsunuz. Bugünden itibaren 81 ilde çalışmaları yapıyor. Sayın Genel Başkanın kafasında Cumhurbaşkanı adayı da hazırdır, belediye başkanları da hazırdır" dedi.

Bir süre önce CHP'nin Cumhurbaşkanlığı adayları için İlhan Kesici, Kemal Kılıçdaroğlu ve Yılmaz Büyükerşen'in adı geçiyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu defalarca yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı adayının her hangi bir partinin lideri olmaması gerektiğini savunması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu seçeneği rafa kaldırılmıştı.

CHP'nin 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayının İlhan Kesici mi olacağının sorulmasına açıklama olarak 'Günü gelince görürsünüz' diyerek cevap veren Gürsel Tekin, adayın kim olduğuna dair hiç ipucu vermedi.