Sözcü gazetesi muhabirlerinden Eda Sönmez imzasıyla servis edilen haberde Yıldız Tilbe'nin intihara kalkıştığı iddia edilmişti.

İlaç alarak canına kıymak istediği belirtilen Yıldız Tilbe'nin sağlık durumu ile ilgili olarak kısa sürede hem hayranları hem de magazin dünyası büyük bir merak içine düştü. Çünkü haberde Yıldız Tilbe'nin sağlık durumuna ilişkin bir bilgi paylaşılmıyor, hastanede olup olmadığı bilgisi verilmiyordu. Bu durum Tilbe'nin hayatını kaybetmiş olabileceği yönündeki düşüncelerin ortaya atılmasına sebebiyet verdi.

Magazin gündemini sarsan haberle ilgili olarak kısa sürede gerçek ortaya çıktı. Ünlü sanatçının dün akşam ilaç içerek canına kıymak istediğini dile getiren Sözcü'nün haberi asılsız çıktı. Yıldız Tilbe haberi bizzat kendisi sert bir dille yalanladı.

Sözcü'de yayınlanan haberde Yıldız Tilbe'nin karşılıksız olarak aşk beslediği yani platonik olarak aşık olduğu Ali İşitmez'in Tilbe'nin yakınlarını arayarak "Yıldız'ın böyle bir şey yapmasından korkuyordum. Kendi adıma da Vatan Şaşmaz gibi olmaktan korkuyorum" ileri sürülmüştü.

Ali İşitmez'in bu sözleri kısa sürede yayılınca, Tilbe'nin canına kıydığı iddiaları ortaya atıldı.

Yıldız Tilbe'nin intihar ettiği iddialarının ortaya atıldığı andan itibaren sosyal medya adeta sarsıldı. Yıldız Tilbe'ye yakın isimlerden biri olan Armağan Çağlayan olmak üzere pek çok ünlü isim bu intihar iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Arkasından da Yıldız Tilbe, dünyanın en önemli sosyal medya mecralarından biri haline gelen Twitter'da önemli bir açıklamaya imza attı.

Yıldız Tilbe sert bir dille "Hakkımda yanlış haber yapan gazete ve gazetecileri kınıyorum ve mesleklerini şerefleriyle yapmalarını öneriyorum. Hakımda yanlış haber yapan gazete ve haberin yalan içeriği için avukatım hukuki yollara başvuracaktır" dedi.