Uzmanlar cilt lekelenmesine dair problem yaşayan ve gelecekte cilt lekelenmesiyle karşılaşmak istemeyen kişilerin mutlaka dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu savunuyor. Bizlerde sizlere bu noktaları sunmak istedik.

İşte cilt lekelenmesine karşı alınacak önlemler:

Uzmanlar öncelikle yaz kış güneşten koruyucu ürünlere alışmak ve kullanmak gerektiğini belirtiyor. Güneş koruyucuların leke oluşumunu azaltan ve engelleyen ajanlar olduğunu savunan uzmanlar, seçim yaparken cilt tipine uygun ürüne yönelmenin de önemli olduğunun altını çiziyor.

Güneş koruyucular kadar yaz aylarında güneş ışınlarının en dik geldiği 11 ile 15 saatleri arasında güneşten kaçmaya özen göstermenin önemli bir tedbir olacağını paylaşan uzmanlar, ayrıca güneşe çıkılmadan mutlaka yarım saat önce güneş koruyucusunu sürmenizi tavsiye ediyor. Leke oluşumunda en önemli noktalardan birinin cildinize parfüm gibi alkollü ürünleri sürmemekten geçtiğini hatırlatan uzmanlar, güneşte koruyucunuzu 2 saatte bir yenilemeniz gerektiğini kaydediyor.

Eğer oluşmuş lekeler söz konusuysa leke açıcı krem ve serumlar, kimyasal peelingler, dermaroller, PRP, mezoterapi, yüksek teknolojiye sahip lazerler ve ışık sistemleri olmak üzere birçok tedavi protokolü mevcut olduğunu da belirten uzmanlar leke tedavisinde kişinin deri tipi, lekenin derinliği ve yaygınlığını saptamak ve kişiye özgü tedaviyi planlamanın şart olduğunu açıklıyor.

Hastaların evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği ve ilk aşama tedavisi olarak görülen leke açıcı krem ve serumlarda genellikle A vitamini, C vitamini, hidrokinon, kojik asit ya da arbutin gibi ürünlerin tercih edilmesini öneren uzmanlar, bu tedaviler ile deride tahriş oluşabileceği bilinmeli ve dermatolog kontrolü altında uygulanması gerektiğini savunuyor.