Sağlıklı Gençlik ve Ebeveyn İlişkileri Nasıl Olmalı ? Sağlıklı Gençlik ve Ebeveyn İlişkileri Nasıl Olmalı ?

Cilt Tipine Göre Kil Maskesi Yapımı

Yağlı ciltler için kil maskesi:

3 yemek kaşığı yeşil kil, 3 yemek kaşığı sıcak su, 3 damla limon sıkılıp karıştırılır. Göz ve dudaklar hariç cilde sürülür, 10 dakika sonra iyice durulanır. Haftada bir yapılması yeterlidir.

Kuru ciltler için kil maskesi:

3 yemek kaşığı beyaz kil, 2 tatlı kaşığı ılık su, 1 tatlı kaşığı maya, 5 damla badem yağı karıştırılıp, cilde sürülür. 15 dakika sonra iyice yıkayın. Haftada bir kez kullanılabilir.

Karma cilt tipi için kil maskesi:

1 yemek kaşığı beyaz kil, 2 çay kaşığı biberiye yağı, 1 yumurta sarısı karıştırılıp, cilde sürülüp, 15 dakika bekletildikten sonra durulanır. Haftada bir uygulanabilir.

Akneli cilt tipi için kil maskesi:

3 yemek kaşığı yeşil kil, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 3 yemek kaşığı ılık su, 1 yemek kaşığı bal karıştırılıp, cilde sürülür ve 15 dakika bekletildikten sonra ılık su ile durulanır. Haftada 3 kez kullanıldığında akneli ciltlerde, olumlu gelişmeler görülecektir.

Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?

Cildin en alt tabakalarında oluşan kirlerden cildi arındırıcı etkisi bulunmaktadır. Cildi temizler, sıkılaştırır, besler, güzelleştirir, cildin yenilenmesini sağlar. Kilin içerisinde çeşitli vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Cilde çok yararlı, doğal bir üründür.