Çin Ay Takvimi Nedir?

M.Ö 2600' den günümüze dek varlığını sürdüren Çin ay takvimi, Çin İmparatoru Huang Ti zamanından beri kullanılmaktadır. Çinliler, evrende her şeyin beş temel elementten (su, ateş, toprak, ağaç, metal ) meydana geldiğine inanmaktadırlar.

Bu elementlerin birbirleriyle ve dolayısıyla evrenle olan ilişkisi, kişilerin hayattaki yerlerini, şansın onlara yakınlığını ya da uzaklığını belirler.
Çin Takvimine Göre Hangi Yıldayız?

Yüzyıllardır kullanılan Çin ay takvimine göre, 12 yıllık Horoz yılı döngüsünün son günlerini yaşamaktayız. 16 Şubat' ta ise bu uzun döngü sona erecek ve yeni yıla, yani Köpek yılına adım atmış olacağız. Yine 12 yıl sürecek bu sürecin elementi ise; toprak.

Köpek Yılı Bize Neler Getirecek?

Çin astrolojisi ve Çin Ay Takvimi, tüm dünyada pek çok kişinin ilgisini çekmekte ve yakından takip edilmektedir. Bu takvimde yer alan döngülerin, rastladığı senelerde doğan insanların kaderlerini, kişiliklerini etkilediği ve her döngünün yeryüzünde önemli olayları beraberinde getirdiğine inanılmaktadır.

"Çin ay takvimine göre köpek yılı nedir? " sorusuna farklı kesimlerce değişik bakış açılarıyla yaklaşılmakta ve bu doğrultuda pek çok yanıt verilmektedir. Bir kesim, toprak elementinde geçecek döngünün dünya için şans olduğunu, geride bıraktığımız zorlu yılların izlerini sileceğini savunsa da, aksi yönündeki görüşler de oldukça fazladır.

Diğer görüşe göre; gizli ve mistik olaylarla ilişkili Köpek yılı, din ve mezhep çatışmalarına, ekonomik dalgalanmalara, özellikle etkisinde olduğu topraktan kaynaklı deprem gibi doğal afetlere sebep olabilir. Farklı görüşler ortaya atılsa da, Çin Ay Takvimine inananların ortak düşüncesine göre 2018; Toprağın Senesi olacak.