Cinsel gücü arttıracak ya da cinsel gücünüzde azalmalara neden olacak bazı yiyecekler ve bazı aktiviteler mevcut. Bunlara dikkat ederek daha sağlıklı bir cinsel hayatınız olabilir.

-Bir erkek üç hafta boyunca her gün bir avuç fındık, fıstık ve ceviz yerse cinsel gücünde ciddi bir artış olacaktır. Aslında bu bir çok uzman tarafından dile getirilen bilinen bir bilgi. Ama uzmanların neredeyse tamamının üzerinde durduğu ve anlaştığı bu konuyu es geçmek istemedik.

-Haftada en az 1 cinsel ilişkiye girmek kalp hastalıklarına ve diyabete de iyi geliyor. Haftada en az 1 cinsel deneyim yaşamak, kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi %30 azaltıyor. Ayrıca diyabet riskini de %40 azalttığını belirten uzmanlar, kalp çarpıntısı, inme ve felç riskini de %30 azalttığının altını çiziyor.

-Erkeklerin bazıları bakire olan kişilerle cinsel ilişkiye girmekten korkarlar. Bu korkuyu yaşayan erkeklerin oranı sanıldığından daha fazladır. Bu durumun tıbbi adı ise parthenofobya'dır.

-İnsanlar hem zevk için, hem de üreme için cinsel ilişkiye girerler. Hayvanların da neredeyse tamamı sadece üreme için cinsel ilişkiye giriyorlar. Bonobo ve yunuslar sadece üreme için değil, insanlar gibi zevk için ilişkiye girerler.

-Kadınların en ateşli olduğu dönem, regl öncesi, regl süreci ve reglinin hemen sonrasıdır. Kadınlar bu dönemde oldukça istekli olurlar.