Afrika Kıtasında yer alan Malawi'de birbirinden ilginç cinsel gelenekler yer alıyor. Mesela bir kadının kocası öldüğü zaman, kocasını gömebilmek için bir erkekle cinsel ilişkiye girmek zorunda. Eğer ki kocası öldüğü zaman bir erkekle cinsel ilişkiye girmezse kocasını gömemiyor.

Bunun için her köyde 'sırtlan' dedikleri, para karşılığı cinsel ilişkiye giren erkekler oluyor. Bu erkekler bir kadının kocası öldüğü zaman, para karşılığı o kadın ile ilişkiye giriyor ve ilişkisinin ardından parasını alıyor. Böylece kadın 'sözde' temizlenmiş oluyor. 'sözde' temizlenen kadın ölen kocasını gömebiliyor.

Malawi'de cinsel ilişki gelenekleri sadece bununla da sınırlı kalmıyor. Malawi'de ilk adet kanamasını gören küçük kızlarda kirlenmiş sayılıyor. Kirlenmiş sayılan bu küçük kızlarda temizlenmek için 'sırtlan' ile cinsel ilişkiye girmek zorunda. İlişkiye girmez ise köylerine ve ailelerine felaketler geleceğine inanıyorlar. Hatta köylerinde ve ailelerinde ölümlerin olacağına inanıyorlar. Ve ilk defa adet kanaması olan küçük kızları, anne ve babaları elinden tutup sırtlana getiriyor. 12-13 yaşındaki küçük kız sırtlan ile ilişkiye girmeye zorlanıyor. 12-13 yaşında ilk adet kanaması olan küçük kızlar, sırtlan ile ilişkiye girince 'sözde' temizlenmiş oluyorlar.

Sırtlanlar gelenekler gereği prezervatif kullanmıyor. Böylece cinsel yolla bulaşan hastalıklarda da artışa neden oluyor. Prezervatif kullanmamasının bir başka sakıncası da, ilişkiye girdiği kadınların hamile kalma olasılığı…

Uzmanlar bu durumun cinsel yolla bulaşan hastalıkları arttırdığını ve Malawi'de her 10 kişiden birinin HIV virüsü taşıdığını belirtiyor.