Show TV ekranlarında yayınlanan Evrim Akın'ın sunduğu 'Çocuktan al haberi' programı ile ünlenen Efecan Koçyiğit ile ilgili bir çok konu da tepkiler gelmişti.

Çocuktan al haberi programında sempatik tavırları ve şiveli konuşmaları ile kısa sürede ünlenen Efecan Koçyiğit'in videoları sosyal medyayı sallamıştı.

Efecan Koçyiğit'e çitos Efe lakabı takılmıştı ve sosyal medya da herkes çitos efe'nin videolarını izleyip paylaşıyordu.

Çitos Efe adına, yani Efecan Koçyiğit adına açılan sosyal medya hesapları kısa sürede yüz binlerce takipçiye ulaşmıştı.

Efecan Koçyiğit'in bu popülerliğinden faydalananlar Çitos Efe'nin bu popülerliğini maddi kazanca dönüştürdüler.

Efecan Koçyiğit'in yüz binlerce takipçisi olan sosyal medya hesaplarını üzerinden reklam anlaşması yaparak, Çitos Efe'nin popülerliğini kullanıyorlar.

Sosyal medyada 225 bine yakın takipçisi olan Efe Koçyiğit'in hesabından çeşitli marka ve kurumların reklamları yapılarak gelir kapısı haline dönüştürülmüş. Bunun yanında küçük bir çocuk olan Efe'nin ağzından yetişkin insan edasında yapılan yorumlar da dikkat çekiyor.

BAKANLIK DEVREYE GİRMİŞTİ

Daha önce sizlerle Efecan Koçyiğit için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın devreye girdiğini paylaşmıştık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın devreye girmesine ailesinde sert bir yanıt gelmişti.

Ancak yukarıda belirttiğimiz durumları görünce, bir çok sosyal medya kullanıcısı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın devreye girmesini normal karşıladığını belirten paylaşımlar yaptılar.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulan kurulun yapacağı incelemeler sonucu yazacağı rapor merakla bekleniyor.